maanantai 17. joulukuuta 2012

Kardemummapikkuleivät

Voiko olla jotain vielä parempaa, kuin piparkakkutaikina? Jos voi, niin se on kardemummapikkuleipien taikina. Ainakin nämä kaksi kilpailevat ensimmäisestä sijasta todella tiukasti. Bongasin tämän reseptin Valion sivuilta ja tein tupla-annoksella, mikä olikin tosi hyvä, sillä taikinaa syötiin niin paljon, ettei paistettavaksi lopulta jäänyt kuin tuo yksi pellillinen. Jouluksihan nämä piti tehdä, mutta iltaan mennessä kaikki oli syöty.

Kardemummapikkuleivät:

200 g voita
1½ dl sokeria
½ dl vaaleaa siirappia
3 tl kardemummaa
5 dl vehnäjauhoja
1 tl soodaa

Vatkaa pehmeä voi, sokeri ja siirappi vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet ja lisää ne taikinaan.
Muotoile taikinasta tanko, kääri se kelmuun ja anna tekeytyä jääkaapissa vähintään tunti.
Leikkaa rullasta n. sentin siivuja ja asettele ne leivinpellille leivinpaperin päälle. Paista 175 asteessa 7- min.


2 kommenttia:

  1. Pitäsköhän kokeilla ensi vuoden puolella jotain näistä sinun herkuistasi tekasta. Niin ovat hyvännäköisiä nämäkin. Namskis. Joulun aikaan ei kuitenkaan kun on jo tulossa tortut ja muut.
    Kiitän siis ohjeistasi. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä varmaan pitäisi, suosittelen =). Leivonnaiset on ihania! Ja niin muuten ne joulutortutkin, nam nam

      Poista