perjantai 26. huhtikuuta 2013

Lihapiirakka

Ei sitten minkään näköinen, mutta aivan taivaallisen hyvä! Voitaikinakuoreen kääräisty jauheliha-riisipiirakka. Pohja 600 g lehtitaikinalevy ja päällä toinen ja välissä:

n. 600 g nautajauhelihaa
3 dl riisiä
jauhelihamaustetta
valkosipulijauhetta
2 kananmunaa
1 sipuli

Keittelin riisin jo edellispäivänä, niin ei jäänyt tälle päivälle niin paljon tekovaiheita. Piirakkaa paistoin 200 asteessa puolisen tuntia. Todettiinpa vielä  sekin, että tämä piirakka paranee jäähtyessään. Tulikuumana ei ollut niin hyvää kuin pari tuntia myöhemmin haalean lämpimänä.


Ärjyrasvaisen lihiksen kaveriksi tuli salaatti tomaatista, kurkusta, eri värisistä paprikoista, jäävuorisalaatista, mozzarellasta ja punasipulista. Nämä ovat minulle vaikeita, en ole mikään salaatti-ihminen, mutta kyllähän tätä söi.


Minun lautanen =).



2 kommenttia:

  1. mahtavia ohjeita !tekisi mieli kokeilla kaikkia ! löysin tänne kun mainostit tuossa toisessa blogissa. kiitos !

    VastaaPoista