maanantai 6. toukokuuta 2013

Heinäsirkkapiirakkaa jälleen

Ihastuin viime syksynä heinäsirkkapiirakkaan sen ihanan piparminttuisen maun takia. Muokkasin vanhaa hyvää ohjetta tekemällä tämän entistä runsaamman pohjan ja käyttämällä vielä enemmin vaahtokarkkeja. Piirakka on aika nöyrä, sitä voi muokkailla mielen mukaan eikä lopputulos kärsi. Seuraavaksi aion kokeilla  vaihtoehtoa kokonaan ilman valkosuklaata. Ai että mitä herkkua tästä tuli!

Grasshopper pie

Pohja:
2 rullaa minttu-dominoita
50 g voita
50 g Marabou minttukrokanttisuklaata

Päälle:
180 g vaahtokarkkeja
1,5 dl kevytmaitoa
200 g valkosuklaata
piparminttuesanssia
2 dl kuohukermaa
vihreää elintarvikeväriä

Sulata voi, murenna dominot (säästä yksi keksi koristeeksi!) ja suklaa ja sekoita ne voin joukkoon. Painele seos kevyesti leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan. Laita jääkaappiin.

Mittaa teflon-kattilaan maito ja vaahtokarkit. Kuumenna seosta ja sekoittele, kunnes vaahtokarkit ovat sulaneet maidon joukkoon. Ota kattila liedeltä ja lisää sinne valkosuklaa. Sekoita kunnes sekin on sulanut. Jäähdytä vesihauteessa tai jääkaapissa kylmäksi.

Vatkaa kerma vaahdoksi. Kaada vaahtokarkki-valkosuklaakiisseli kermavaahdon joukkoon ja lisää täytteeseen haluamasi määrä vihreää elintarvikeväriä ja piparminttuesanssia. Itse laitoin vajaan teelusikan piparminttuaromia. Sekoita tasaiseksi ja levitä seos keksipohjan päälle. Anna seistä jääkaapissa useita tunteja tai mielellään seuraavaan päivään. Koristele yhdell murskatulla dominolla.

6 kommenttia:

  1. Tämän on pakko olla taivaallisen hyvää :) Pakko kokeilla :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä tämä ON hyvää. Ainakin jos piparmintusta tykkää. Minä olen siihen ihan hulluna.

      Poista
  2. Ja tämäkin näyttää niin herkulta! NAM....

    VastaaPoista
  3. Ihanan näköinen ja värinen kakku!! t. LaPaloma

    VastaaPoista