tiistai 7. toukokuuta 2013

Kookostoscapalat



Kookostoscapiirakka on piristävä vaihtoehto tavalliselle manteli-toscapiirakalle. Ainakin jos kookoksen mausta tykkää. Ja minähän tykkään. Siitä ja kinuskista. Tähän on myös helppo hukata iso määrä kookoshiutaletta, joka jää merkillisesti kaappiin lähestymään parasta ennen – päivämääräänsä. Tai vaikka kuohukermoja, joista päiväys alkaa olla uhkaavasti takanapäin. Minulla oli nyt kumpaakin.






Kookostoscapalat

Pohja:
225 g voita
3 dl sokeria
4 munaa
5 dl vehnäjauhoja
3 tl leivinjauhetta
2 tl vanilliinisokeria
1,5 dl maitoa tai kermaa

Kookostosca:
200 g voita
2 rkl siirappia
3/4 dl vettä
2 dl kuohukermaa
400 g fariinisokeria
5 dl kookoshiutaleita
1 rkl vanilliinisokeria

Vatkaa pohjaa varten rasva ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten. Lisää munavaahtoon keskenään sekoitetut kuivat aineet ja maito. Kaada taikina leivinpaperin päälle pellille ja paista 200 asteessa n. 12 minuuttia.

Kuumenna kattilassa voi, siirappi ja vesi, kunnes voi sulaa. Ota kattila pois liedeltä. Sekoita joukkoon loput päällisen ainekset ja sekoita tasaiseksi. Kaada taikina uunipellille pohjan päälle ja paista vielä n. 10 minuuttia. Leikkaa jäähtyneenä paloiksi.

2 kommenttia:

  1. Rakastan kookosta, tätä kokeilen ehdottomasti!!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minäkin rakastan kookosta =). Se taitaa olla sellainen viha-rakkaus-aineosa: toiset inhoaa ja toiset rakastaa. Vähän kuin valkosipuli, heh.

      Poista