perjantai 3. toukokuuta 2013

Miilunpolttajan pasta


Meidän perheen ehdoton lempiruoka on miilunpolttajan pasta (tai kuten meillä leukaillaan: pontikankeittäjän pasta). Ohjeen kirjoittamisessa vaikeuksia aiheuttaa se, etten ikinä punnitse pastan määrää, mutta eiköhän tuo 500 grammaa ole aika lähellä meidän 5-henkisen perheen annoskokoa.




Miilunpolttajan pasta

500g tagliatellea, nauhapastaa
340 g pekonia
1 pieni tai puolikas sipuli (jätän joskus pois)
3-6 valkosipulin kynttä
2 kananmunaa
1 dl ruokakermaa
1 dl juustoraastetta (emmental)
mustapippuria

Keitä pasta kypsäksi. Pastan kiehuessa paloittele pekoni pieniksi paloiksi ja käristä sitä paistinpannulla rapeaksi, lisää sipuli pekonin joukkoon. Kuori valkosipuli valmiiksi.

Sekoita keskenään munat, kerma ja juustoraaste.

Valuta pasta lävikössä ja holauta se paistinpannulle pekonin sekaan. Kaada munakermaseos päälle, purista valkosipulinkynnet joukkoon ja sekoita hyvin. Mausta mustapippurilla. Nosta pöytään ja syö heti.


2 kommenttia: