torstai 5. syyskuuta 2013

Min älskling -leivokset, tosiaan...

Löysin Juhlattaren kakkublogista aivan ihanan näköisen Min älskling -leivonnaisen. Tuollaisen hauskan kaksikerroksisen mokkapalan. Mutta nyt kävi jotenkin kalpaten, enkä ollenkaan tajua miksi. Ohje on tällainen:


Min älskling -leivokset

Pohja:
150g voita
2 kananmunaa
3 dl sokeria
2-3rkl kaakaojauhetta
2 tl vaniljasokeria
4,5dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 1/2dl maitoa

Täyte:
2dl valmista vaniljakiisseliä (1pss vaniljakiisselijauhoa+ 2dl kylmää maitoa )
150g voita
1rkl vaniljasokeria
2 rkl tomusokeria

Päällinen:
75g voisulaa
2 rkl kahvia
1 rkl kaakaota
2 tl vaniljasokeria
3,5dl tomusokeria


Vatkaa kananmuna ja sokeri vaahdoksi. Sulata voi. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet, maito ja voi munasokeri vaahtoon. Paista noin 20 (10 - 15) minuuttia 175 asteessa.

Tee sillä välin täyte:

Anna voin pehmentyä. Valmista vaniljakastike. Lisää voin sekaan vaniljasokeri ja tomusokeri. Vatkaa sähkövatkaimella sekaisin. Sekoita tomusokerivoiseos vaniljakiisselin kanssa sekaisin.
Mitä tein väärin: käytin blå bandin vaniljakastikejauhetta, oliko se sittenkin väärä valinta, mitä tuo vaniljakiisselijauho oikein on? Kastike jäi liian löysäksi. Ja kun lisäsin sen voi-tomusokeriseokseen, niin koko seos juoksettui. YÄK. Sen lisäksi, että se oli muutenkin liian juoksevaa. Heitin roskikseen ja jouduin tekemään tuonne väliin perinteisen unelmatorttuvoikreemin: voita, tomusokeria ja kananmunan keltuainen.

Jaa jäähtynyt pohja kahteen osaan. Levitä toiselle pohjalle täyte. Nosta toinen pohja kanneksi.

Valmista kuorrute:
Sekoita kaikki aineet keskenään, tomusokeri viimeisenä. Levitä kuorrute kakun päälle.

Jäi vähän kaivelemaan tuo täytteen epäonnistuminen. Eikö siinä ole selkeesti jotain vikaa: vain 2 rkl tomusokeria noin älyttömään voimäärään nähden! Eihän se mitenkään voi jähmettyä tarpeeksi jämäkäksi?? Sehän on melkein kuin sekoittaisi pelkkää voita vaniljakiisselin sekaan, ei mikään ihme että juoksettuu.



3 kommenttia:

  1. Mulla tuli ekana mieleen, että jos voita pitikin olla 2 rkl ja tomusokeria tuo 150g?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Paitsi että ei muilla ole ollut ongelmaa tuon kanssa, joten ohje taitaa olla ihan oikein :D Miten valmistit tuon vaniljakastikkeen?

      Poista
    2. Vaniljakastikkeen valmistin ihan vaan siten, että vatkasin kevytmaitoon tuon pussillisen vaniljakastikejauhoa ja laitoin jääkaappiin. Olihan se toki tanakampaa kuin tavallinen vaniljakastike, kun nestettä oli puolet vähemmin, mutta silti liian löysää. Kyllä mun on varmaan pakko kokeilla tuota täytettä niin kauan kunnes se onnistuu, muuten asia jää kiusaamaan. Mun mielestä tuo tomusokerin määrä on kyllä liian pieni. 2 dl ja 150 g voita kuulostaisin normaalimmalta. Yritin sitten pelastaa juoksettuvaa täytettä lisäämällä tomusokeria, että siitä tulisi oikeen kunnon tahnaa, mutta oli myöhäistä jo.

      Poista