tiistai 17. joulukuuta 2013

Suklaiset marsipaanikeksit

Ja niin kovasti kuin marsipaanista tykkäänkin, niin tällaiset tummalla suklaalla kuorrutetut marsipaanit ne vaan eivät uppoa. Suklaa on niin väkevää, että eihän näitä pysty syömään. Joskus tällaisia sitten kuitenkin tulee lahjaksi ja silloin meillä aletaan leipomaan. En ole koskaan pitänyt minään ongelmana pahojen suklaiden saamista lahjaksi, sillä niistä on hauska leipoa kaikenlaista hyvää. Aloitetaan siis paloittelemalla marsipaanit sopiviksi keksitaikinaan meneviksi murusiksi...



Suklaiset marsipaanikeksit

5 dl vehnäjauhoja
½ tl leivinjauhetta
1 pussi Pirkka Choko-cappuccinojauhetta
150 g voisulaa
2 dl fariinisokeria
1 dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
1 kananmuna
paketillinen marsipaanisuklaata tms

Sulata voi taikinakulhossa, lisää sinne sokerit ja kananmuna. Sekoita joukkoon jauhot ja lopuksi suklaamurena. Nostele haluamasi kokoisia palleroita pellille ja paista 160-175 asteessa n. 10 min. Keksit saavat olla vielä pehmeitä uunista ottamisen jälkeen, ne jatkavat kovettumistaan jäähtyessä ja parhaimmillaan keksit toki ovat mukavan kosteina ja sitkeinä, eikä suinkaan täysin läpikypsän rapeina.


2 kommenttia:

  1. Olisin mielelläni syönyt nuo sinun marsipaanisuklaat! Mutta keksitkin uppoaisivat. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä tykkään marsipaanisuklaista, jos niissä on vaaleaa suklaata päällä, olen ihan marsipaani-hullu =). Mutta tuo tumma suklaa tosiaan on minulle vähän liikaa, olen kai vähän liian herkkis.

      Poista