maanantai 17. maaliskuuta 2014

Kinuski-suolapähkinäpalat

Maku-lehden resepti vuodelta 2012. Olen tehnyt näitä joskus ennenkin ja nyt kun kaapissa oli suolapähkinäpussi, jonka parasta ennen -päiväys lähestyi, niin  muistin taas nämä makeat toffeiset herkut. Meillä ei oikein kukaan pidä suolapähkinöistä paljaaltaan, mutta leivonnaisiin ne sopivat ihanasti. Keitin kinuskia hivenen liian pitkään (ehkä 20 - 25 min?); kuten kuvasta näkyy, suolapähkinät eivät oikein enää uponneet kinuskin sisään. Eikä se vielä mitään, mutta kun hampaastakin lähti paikka näitä syödessä, niin murr...! Mutta hyviä ovat, ei voi muuta väittää. Hampaista huolimatta, näitä täytyy tehdä lisää.


Kinuski-suolapähkinäpalat

Murotaikina:
200 g voita
1, 25 dl sokeria
4 dl vehnäjauhoja
2 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
1 kananmuna

Kuorrutus:
3 dl kuohukermaa
2 dl fariinisokeria
1 dl sokeria
1 rkl voita
150 g suolapähkinöitä

Vatkaa voi ja sokeri, lisää kananmuna ja sitten keskenään sekoitetut kuivat aineet. Levitä taikina leivinpaperin päälle n. 30 x 35 cm uunipannulle, jauhoisin sormin saa täpittyä taikinan hyvin. Paista 200 asteessa n. 10 - 12 min. Anna pohjan jäähtyä.

Kuorrutusta varten keitä teflon-kattilassa kerma ja sokeri, anna kiehua välillä sekoittaen 15 - 20 min. Nosta pois liedeltä, lisää joukkoon voi ja kaada lämpimänä murotaikinapohjan päälle. Ripottele pinnalle rouhitut suolapähkinä. Jäähdytä kylmäksi ja paloittele terävällä veitsellä pieniksi paloiksi.







6 kommenttia:

  1. Oi että, tämä on varmasti ollut ihanaa! :) Herkullisen näköinen kuvakin. (:

    VastaaPoista
  2. Nami nami, taitaa mennä testaukseen. :) Minusta tuo näyttää kivalta, kun pähkinät on tuossa pinnalla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep, pähkinä on hienoja noin pinnalla, mutta tahtoivat vähän murentua ja putoilla syliin syödessä =).

      Poista
  3. Oi, oi, miten herkulliselta näyttää. Tätä pitää kokeilla.

    VastaaPoista