perjantai 23. toukokuuta 2014

Rahka-omenakakku

Rahka-omenakakun resepti löytyy Valion sivuilta ja monesta blogista, joissa osassa on vähän muokattuja ainesmääriä. Minä tein tällaisilla määrillä isoon irtopohjavuokaan (olisiko ollut 26 cm) ja tuli täysi napakymppi. Parempaa kuin tavallinen rahkapiirakka. Täytteeseen voisi kokeilla myös kardemummalisää tai päälle voisi vaihtoehtoisesti käyttää hunajaa tai siirappia.

Omena-rahkakakku

Murotaikina:
1,5 dl voisulaa
1,5 dl sokeria
1 muna
4,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Täyte:
250 g maitorahkaa
1 dl kuohukermaa
1 rkl perunajauhoja
1 kananmuna
0,75 dl sokeria
1/4 sitruunan mehu
2 tl vaniljasokeria

Pinnalle:
2-3 kuorittuja omenasiivuja, kanelia, sokeria

Sekoita voisula ja sokeri, lisää muna ja sitten jauhoseos. Pohjusta irtopohjavuoka leivinpaperilla ja voitele sen reunat. Levitä taikina pohjalle ja nostele reunoille.

Kuori ja viipaloi omenat.

Sekoita täytteen aineet keskenään ja kaada ne sitten pohjan päälle vuokaan. Asettele omenaviipaleet pinnalle tiiviisti. Paista 175 asteessa n. 35 min. Anna jäähtyä täysin kylmäksi ja irrota vasta sitten vuuasta.




2 kommenttia:

  1. Aivan ihanalta näyttää! Aimo palasen haluaisin. Pitääpä laittaa mielen päälle tämä.

    VastaaPoista