sunnuntai 28. heinäkuuta 2013

Perunarieskat

Mökillä on aina tuoreen leivän ongelma. Ensinnäkään sitä ei ikinä ole silloin kun tarvitsisi ja sitten kun on, niin sitä on liikaa ja loput saa syöttää kaloille. Omia sämpylöitä ja rieskoja kannattaa siis tehdä, vaikka näitä sitten taas tulee syötyä ihan liikaa =). Voin kanssa. Ja eiväthän ne toisena päivänä enää mitään tuoreen tuntuisia ole. Pussimuusista tulee oikein hyvät perunarieskat ja aineksiksi voi laittaa vähän mitä sattuu jätteitä. Nyt tein näin:


Perunarieskat

3 dl perunamuusia
1 tl suolaa
1 muna
2 dl ohrajauhoja
1 dl vehnäjauhoja

Sekoita ainekset ja lapa lusikalla klönttejä pehmeästä taikinasta pellille. Jauhotetuilla käsillä niitä voi taputella vähän matalammiksi ja muotoilla muutenkin. Tästä taisi tulla n. 8 kasaa. Paista 225 - 250 asteessa n. 15 min. Herkkua halkaistuna, lämpiminä ja runsaan voin kanssa.

4 kommenttia:

 1. Oi, oi. Joskus on tullut tehtyä, mutta sitten on rieskat unohtuneet :) Nyt täytyy kyllä verestellä muistoja ja kokeilla ohjetta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tietyt ruuat on sellaisia, että niitä kausittain tekee ja sitten saattavat jäädä vuosiksi unholaan. Kannattaa kokeilla taas joskus!

   Poista
 2. Taas hieno resepti. Taidanpa kokeilla.

  VastaaPoista