Kun olin lapsi, meillä tehtiin pääasiassa kahta eri kakkua: toinen
niistä oli kahvikakku ja toinen hapankermakakku. Näillä oli eroa vain
se, että kahvikakkuun tuli hapantuneen kerman sijaan kahvia ja
lisämausteeksi kanelia. Hapankermakakku maustettiin ainoastaan
kardemummalla. Tässä tuo äitini käyttämä vuosikymmeniä vanha resepti,
jolla tulee taatusti herkullista kakkua:
Hapankermakakku
3 munaa
4½ dl sokeria
1,5 dl voisulaa
2 dl (hapanta) kermaa
2 tl kardemummaa
4½ dl vehnäjauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
Vatkaa kanamunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi, lisää joukkoon
voisula, kerma ja keskenään sekoitetut kuivat aineet. Paista 160
asteisessa uunissa 35 – 40 minuuttia.
Kokeilin tätä ohjetta, muuntelin vain niin että jätin kardemumman pois ja lisäsin sitruunakuori raastetta ja mehua. Ja hyvää tuli!
VastaaPoistaMun on pitänyt sata kertaa kokeilla myös tuota sitruunankuorta tällaiseen kakkuun, mutta en vaan jostain syystä ole tehnyt sitä. Mutta jos siitä kerran tulee hyvää, niin pakkohan mun on!
PoistaHieno ohje tämäkin. tallennan oitis kirjanmerkiksi kun en voi tulostaa..
VastaaPoista