sunnuntai 28. huhtikuuta 2013

Mutakakku

Elämäni toinen mutakakku ja ehdottomasti parempi, kuin ensimmäinen kokeilu. En ole koskaan pitänyt suklaakakuista ja siksi mutakakkukokeilutkin ovat jääneet näin vähiin. Mutta nyt sain yllättyä iloisesti.

Mutakakku

4 kananmunaa
2 dl sokeria
200 g levy Fazerin punaista suklaatia
200 g voita
2½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Laitoin irtopohjavuokaan pohjalle leivinpaperin ja jauhotin reunat poikkeuksellisesti vehnäjauholla (koska ei kai kukaan halua mutakakkunsa reunoilla korppujauhoja?).

Sulatin voin kattilassa ja nostin kattilan pois liedeltä, sitten paloittelin suklaan kuuman voin joukkoon sulamaan hiljaa sekoitellen. 

Vatkasin munat ja sokerin kuohkeaksi vaahdoksi, lisäsin sinne hieman jäähtyneen voi-suklaaseoksen ja keskenään yhdistetyt kuivat aineet. Sekoitin taikinan tasaiseksi (ja maistelin vähän = hyvää oli).

Ohjeessa käsketään paistamaan 200 asteessa 20 - 25 minuuttia. Kysyn vaan, että mikä mutakakku se tuon paistoajan jälkeen enää on?! Nimittäin minä paistoin 19 minuuttia ja siinäkin oli ehkä minuutti liikaa. Ensi kerralla mennään 18 minuutilla. Tikulla kokeillessani taikinan kypsyyttä (keskeltä) siihen tarttui reippaasti aivan märkää taikinaa, mutta onneksi uskoin vaistooni, että on aika ottaa kakku pois uunista.

Kakku on juuri ja juuri mud, mutta voisi olla sitä enemminkin. En tiedä minkälaista tämä olisi sitten ollut lämpimänä heti samana päivänä, itse pidin yön yli jääkaapissa, mikä tietysti jähmetti kakkua entisestään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti