Nämä suklaa-kauraruudut ovat vähän kuin klassiset kauralastut, mutta
yhtenä pellillisenä tehtynä ja kuorrutettuna sekalaisella suklaalla.
Mahtavan makeaa ja herkullista! Toimii toki ilman valkosuklaatakin,
mutta eri värisillä suklailla pintaan saa kyllä eloa. Ja minusta paras suklaavalinta on yksi levy Fazerin omar-suklaata ja yksi levy Pirkan hasselpähkinä-valkosuklaata. Mutta kaikki jätesuklaat ja joulun tai pääsiäisen ylijäämäkonvehdit toimii nekin.
Suklaa-kauraruudut
200 g voisulaa
2 dl sokeria
2 rkl vehnäjauhoja
3 tl leivinjauhetta
4 tl vaniljasokeria
5 rkl siirappia
9 dl kaurahiutaleita
1 muna
Pinnalle:
1 levy maitosuklaata
1 levy valkosuklaata
tai
vaikka kaikkia hauskoja jätesuklaakonvehteja tai patukoita. Minulla ei
ollut yhtään suklaalevyä, vaan tällä kertaa kuorrutus tuli yhdestä
suklaapukista (200 g), paradis-konvehdeista ja valkoisesta tobleronesta.
Sekoita
kaikki pohjan aineet keskenään. Levitä leivinpaperin päälle
uunipellille. Paista 200 asteessa n. 9 min. Nosta kaurapohja pois
uunista ja paloittele ja ripottele suklaat pohjan päälle. Paista vielä 2
min. Levitä sulaneet suklaat keksipohjalle rouheasti ja ripottele
vaikka vielä suklaamurua pääälle. Jäähdytä kylmäksi ja leikkaa paloiksi.
Ihanan makeaa!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti