maanantai 3. kesäkuuta 2013

Sitruunatiikeri

Nuivettunut pieni sitruuna täytyi käyttää pois hedelmäkorista pyörimästä. Kietaisin kokoon sitruunatiikerikakun, johon olisi mielellään käyttänyt vaikka vähän isommankin sitruunan. Nyt sitruunan makua tuskin huomasi, kun oli niin mahdottoman pieni sitruuna.

Grauhh...!
Sitruuna-tiikerikakku

200 g voita
3 dl sokeria
4 kananmunaa
250 - 300 g vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 rkl vaniljasokeria

suklaataikinaan:
2 rkl kaakaojauhoa
2 rkl maitoa/kermaa

vaaleaan taikinaan:
2 rkl sitruunamehua
1 sitruunan kuoriraaste

Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri. Sekoita joukkoon munat ja kuivat aineet. Jaa taikina kahtia ja lisää toiseen suklaataikinan ainekset ja toiseen vaalean taikinan ainekset. Mätä taikinat voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan vuoron perään ja nostele ja kääntele taikina tiikerinraidoille haarukalla. Paista 160 asteessa n. 50 min.

Taaskaan taikina ei riittänyt kunnolla 2 litran vuokaan. Useimmat kakkuohjeet ovat vanhaa perua ja entisaikoina kakkuvuokien koot olivat 1,5 - 1,75 -litraisia. Kahden litran kakkuvuokia varten vanhat reseptit pitäisi päivittää uusiin mittoihin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti