maanantai 24. kesäkuuta 2013

Vähän lattea suklaa-banaanikakku

Löysin ohjeen suklaabanaanikakkuun Miisulin keittiössä -blogista. Suklaa ja banaani  (kuten myös kahvi ja banaani!) on tällaisia varmoja makupareja, mutta olisi ehkä kannattanut tosiaan käytää Wiener Nougat crushia tähän, sillä ilman sitä maku jäi vähän latteaksi. Hyvää kakussa oli se, että banaanin ansiosta se oli mehukas ja kostea. Kuivuutta halusin välttää myös tekemällä tästä matalan pyöreän kakun, enkä käyttänyt kuivakakkuvuokaa. Kuivakakut eivät vaan ole minun juttuni, mutta tässä vuuassa tämä vaikuttaa vähän mutakakulta =).

Suklaa-banaanikakku

3 kananmunaa
2,5 dl fariinisokeria
150 g voita
2 banskua
1 prk kermaviiliä
3 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
1 tl vaniljasokeria
2 tl kanelia
1 tl inkivääri
100 g suklaatia

Vaahdota munat ja sokru. Sekoita joukkoon muussatut banskut, voisula, kermaviili ja keskenään sekoitetut kuivat aineet. Paistoaika tällaisessa kakkuvuokassa n. 20 - 30 min, kuivakakkuvuokassa normaali kuivakakun paistoaika n. 45 min. Uuni 200 astetta.

Koristelin kakun vain tomusokerilla. Mutta se Wiener Nougat crush olisi hyvä! Ja tomusokeri-vesikuorrutus tai joku suklaarouhe yms...


2 kommenttia:

  1. Kivan helppo mutta erilainen kakkuohje.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu on ja varmasti kokeilen vielä jatkossakin. Käyttäen sitä crushia.

      Poista