Omena-brita |
150 g voita
1½ dl sokeria
3 keltuaista
1 dl maitoa
2 dl vehnäjauhoja
3 tl leivinjauhetta
päälle:
3 valkuaista
2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
25 g mantelilastuja
täyte:
½ litraa omenahilloketta
3 dl kermaa
1 rkl vaniljasokeria
Vatkaa voi ja sokeri kuohkeaksi. Lisää joukkoon keltuaiset yksitellen vatkaten. Lisää keskenään sekoitetut jauhot ja maito. Levitä seos ohuelti pellille leivinpaperin päälle (varmuuden vuoksi voitelen paperin vielä öljyllä/voilla).
Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää joukkoon sokeri koko ajan vatkaten. Levitä valkuaisvaahto pohjataikinan päälle ja ripottele pinnalle mantelilastut.
Paista kakkua 150 asteessa 20 - 30 min, kunnes marenki on päältä rapeaa ja pohjataikina kypsää.
Anna jäähtyä.
Vaahdota kerma ja makeuta se vaniljasokerilla.
Leikkaa kakkupohja puoliksi. Levitä kermavaahto toiselle puoliskolle ja lusikoi sen päälle omenahillo. Nosta toinen kakkulevy päälle lastojen avulla tai varovasti ujuttamalla kämmenet kakkulevyn alle.
Mansikka-brita |
Juhlapöydässä tarjottiin myös mukavan raaka chocolate chip cookie, jonka ohje löytyy täältä.
Britat sai jo herkkuhampaan kolottamaan, mutta sitten menin kurkistamaan jättiläiskeksiä. Se kolotus yltyi säryksi :D
VastaaPoistaJuu, jättiläiskeksi on törkeetä herkkuu. Ei voi ymmärtää miten noin tavallisista aineksista saa jotain sellaista...
PoistaOivoi, miten ihania herkkuja, no syön silmillä niin ei tartte muuten ahmiakaan.
VastaaPoistaTurvallista ahmimista, kun vaan silmillään malttaa sitä tehdä.
PoistaOletko testannut raparperi-britaa? On mun herkkua. Mutta mun täytyy testata omppua.
VastaaPoistaEn ole ikinä testannut raparperi-britaa! Mulla on ongelmallinen suhde raparperiin, kun en tahdo saada sitä kasvamaan eikä oma raparperi tuota tarpeeksi vartta edes piirakkaan =(.
Poista