Nopea omena-piimäpiirakka
Taikina1 ½ dl sulatettua voita
3 dl sokeria
4 ½ dl piimää (kermaa, rahkaa, kermaviiliä, maitoa, jugurttia tms.)
7 ½ dl vehnäjauhoja
2 tl soodaa
2 tl kanelia
2 tl vaniljasokeria
Päälle
8–10 omenaa
1 tl kanelia
2 rkl sokeria
Sulata voi kattilassa tai mikrossa.
Sekoita kaikki taikinan ainesosat kulhossa.
Levitä taikina leivinpaperilla vuoratun uunipellin päälle.
Pese omenat ja ota omenaporalla kota pois. Leikkaa kuorineen ohuiksi viipaleiksi.
Lado viipaleet vieri viereen taikinan päälle. Ripottele päälle lopuksi kanelia ja sokeria.
Paista 200 asteessa noin 20 minuuttia. Testaa kypsyys puutikulla. Jos tikkuun ei jää taikinaa, piirakka on valmis.
Tarjoa sellaisenaan tai vaniljakastikkeen tai -jäätelön kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti