Hyydykekakkuja tulee tehtyä todella harvoin, en oikein tiedä miksi. Tai
ehkä se johtuu siitä, että niiden hyydyttämiseen menee aikaa ja usein
leipominen täytyy aloittaa jo edellisenä päivänä. Ja toisekseen: tässä
jää se paras vaihe, eli taikinan syöminen, kokonaan pois, kun taikinaa
ei tarvitse tehdä. Mutta ovat nämä niin hyviä, että kannattaisi vähän
useammin innostua. Tämä ainakin meinasi viedä kielen mennessään.
Hedelmäinen hyydykekakku
pohja:
200 g Diggestive-keksejä
100 g voita
Täyte:
2 dl kuohukermaa
1 tlk maitorahkaa
4 liivatelehteä
1 rkl vaniljasokeria
Kiille:
3 purkkia mango- tai hedelmäpilttiä
3 liivatetta
tilkkanen vettä
Murenna keksit ja sekoita voisula joukkoon. Painele leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan ja laita kylmään.
Vatkaa
kerma vaahdoksi, sekoita joukkoon rahka. Liota liivatteet kylmässä
vedessä 5 min. Sulata sitten kattilassa kiehuvan veden sekaan. Sekoita
liivateneste rahkavaahtoon.
Kaada seos pohjan päälle ja anna hyytyä mielellään seuraavaan päivään.
Kiillettä varten liota liivatteet kylmässä vedessä ja sekoita ne sitten kiehautettuun vesitilkkaan.
Kaada liivateneste hedelmäsoseeseen ja kaada sitten sose kakun päälle ja anna taas hyytyä vähintään 4 tunnin ajan.
Minä sitten taas rakastan hyydykekakkujen makua sekä niiden tekemistä!! :)
VastaaPoistaNiitä löytyykin blogistani aika monta.
Blogistasi löytyi erittäin paljon testattavia reseptejä!! Toivottavasti pääsen pian niiden kimppuun!!! :)
Minä sitten taas rakastan hyydykekakkujen makua sekä niiden tekemistä!! :)
VastaaPoistaNiitä löytyykin blogistani aika monta.
Blogistasi löytyi erittäin paljon testattavia reseptejä!! Toivottavasti pääsen pian niiden kimppuun!!! :)
Ja mä rakastan myös näiden syömistä =). Ei se tekeminenkään mitään vastenmielistä ole, vaikka vähän miinusta siitä, kun tässä ei tule mitään taikinaa syötäväksi.
VastaaPoistaMihinköhän mun äskeinen kommentti katosi.. Uusi yritys. Hyvä kakku tuli tällä ohjeella, kiitos! Lisäsin täytteeseen valkosuklaata koska kakulla ei ollut tarpeeksi hyytymisaikaa ja suklaa nopeutti hyytymistä. Kiilteen kanssa kävi outo juttu, laitoin 2 purkkia mangososetta ja 3 liivatetta, ja silti kiille oli hytisevän tutisevaa ja jopa valuvaa.
VastaaPoistaTiedätkö; mulla on joskus myös tullut tuosta hedelmäsoseesta valuvampaa, vaikka olen käyttänyt samaa määrää liivatetta joka kerta. Mietin, voisiko noissa sosepurkeissa olla eri koostumuksella joskus sitä tavaraa, niissähän on kai jotain hm... riisitärkkelystä tms tekemässä sitä tukosammaksi? Jos se vaikuttaa.
Poista