perjantai 10. toukokuuta 2013

Banaanimuffinit valkosuklaa-sitruunakuorrutteella

Tuossa edellisessä postauksessa mietiskelin, mitä tekisin sitruunakiisselistä, joka jäi yli Santiagon kakulta. Kakkua kun ei tarvinnutkaan lepytellä millään kastikkeilla. No jotain muffinin kuorrutusta varmaan.... ja siten syntyi banaanimuffinit. Ja niiden päälle valkosuklaa-sitruunakuorrute.


Banaanimuffinit

3, 75 dl sokeria
125 g voita
2 munaa
2 tl vaniljasokeria
5,75 dl vehnäjauhoja
½ tl soodaa
1/4 tl suolaa
2½ dl piimää
3 banaanina muussattuna

Vaahdota pehmeä voi ja sokeri. Lisää munat vatkaten ja keskenään sekoitetut kuivat aineet sekä neste ja banskumössö. Jaa taikina n. 18 muffinivuokaan ja paista 175 asteessa n. 18 - 20 min. Banaani tekee muffineista mukavan kosteita ja mehukkaita, eikä sellaisia kuivia sokerikakkuja, kuten muffinit tuppaavat olemaan.


Sitruunakiisseli

5 dl vettä
½ dl sokeria
1 pieni muna
3 rkl perunajauhoja
2 tl vaniljasokeria
1 sitruunan mehu
1 dl kuohukermaa

+ valkosuklaata

Vatkaa kattilassa kylmä vesi, sokeri, muna ja perunajauhot tasaiseksi. Kuumenna seosta koko ajan puuhaarukalla sekoittaen, kunnes se sakenee kiisselimäiseksi. Jäähdytä. Lisää vanilliinisokeri ja sitruunamehu.
Vatkaa kerma vaahdoksi ja  sekoita se jäähtyneeseen sitruunakiisseliin.

Sitruunakiisseli on tarkoitettu syötäväksi sellaisenaan, eikä se yksistään tuollaisena pysy muffinien päällä. Sulatin n. 100 g valkosuklaata mikrossa ja lisäsin siihen sitruunakiisseliä pari desilitraa, näin sain jähmettyvän valkosuklaa-sitruunakuorrutteen muffineille. Todella hyvää!




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti