Tämä resepti on alunperin lähtöisin kinuskikissalta ja
siellä on näytillä vähän toisenlainen versio, kuin tämä. Jos oikeen
kovasti himottaa suklaata, niin tässäpä oiva lääke siihen vaivaan. Minua
ei himoittanut niin kauheasti, joten tyydyin toteamaan, että maailman
parhaat suklaapatukat menevät hukkaan tämän mokkapalan päällä,
elämys oli lattea. Potku puuttuu. Ehkä sitä olisi saanut
suolapähkinöistä? Kostutuksesta? Kahvin mausta? Suklaahullu perhe kyllä
söi hyvällä mielihalulla, mutta toisaalta en ole koskaan nähnyt niiden
kieltäytyvän mistään makeasta. Tai suklaasta. Minä söisin mieluummin nuo maailman parhaat Dubbel Nougat -suklaapatukat ihan siltään.
Nougat-palat
Pohja:
150 g voita tai margariinia
1 dl sokeria
2 munaa
3 dl vehnäjauhoja
3 rkl kaakaojauhetta
1 ½ tl leivinjauhetta
1 dl maitoa
Kuorrutus:
1 ¼ dl pähkinäsuklaalevitettä, Nutella tai Milky Way, jota minä käytin
1 Maraboun Dubbel Nougat -patukka
Vatkaa
margariini ja sokeri vaahdoksi. Sekoita munat joukkoon. Yhdistä kuivat
aineet keskenään. Lisää ne taikinaan vuorotellen maidon kanssa. Levitä
taikina pellille leivinpaperin päälle n. 20 x 20 cm kokoiseksi levyksi.
Paista 200 asteessa uunin keskitasolla n. 10-13 min.
Sivele
pohjan päälle pähkinäsuklaalevitettä mahdollisimman tasaiseksi
kerrokseksi. Levitteen on hyvä olla huoneenlämpöistä ja tarvittaessa
voit hieman pehmentää sitä mikrossa/vesihauteessa. Jos pohja on vielä
lämmin, levite sulaa sen vaikutuksesta.
Koristele Dubbel
Nougat-patukan lastuilla tai voit tietenkin sulattaa patukan tähän
päälle, kuten Kinuskikissan blogissa oli tehty. Minä harvemmin viitsin
sulatella mitään, vaan vuolen suklaat päälle sellaisenaan.
Näyttää hyvältä! :)
VastaaPoistaKiitos, siitä tuli kieltämättä herkullisemman näköinen kuin makuinen.
Poista