maanantai 20. toukokuuta 2013

Nyt meni hyvä suklaa ihan hukkaan

Tämä resepti on alunperin lähtöisin kinuskikissalta ja siellä on näytillä vähän toisenlainen versio, kuin tämä. Jos oikeen kovasti himottaa suklaata, niin tässäpä oiva lääke siihen vaivaan. Minua ei himoittanut niin kauheasti, joten tyydyin toteamaan, että maailman parhaat suklaapatukat menevät  hukkaan tämän mokkapalan päällä, elämys oli lattea. Potku puuttuu. Ehkä sitä olisi saanut suolapähkinöistä? Kostutuksesta? Kahvin mausta? Suklaahullu perhe kyllä söi hyvällä mielihalulla, mutta toisaalta en ole koskaan nähnyt niiden kieltäytyvän mistään makeasta. Tai suklaasta. Minä söisin mieluummin nuo maailman parhaat Dubbel Nougat -suklaapatukat ihan siltään.


Nougat-palat

Pohja:
150 g voita tai margariinia
1 dl sokeria
2 munaa
3 dl vehnäjauhoja
3 rkl kaakaojauhetta
1 ½ tl leivinjauhetta
1 dl maitoa

Kuorrutus:
1 ¼ dl pähkinäsuklaalevitettä, Nutella tai Milky Way, jota minä käytin
1 Maraboun Dubbel Nougat -patukka

Vatkaa margariini ja sokeri vaahdoksi. Sekoita munat joukkoon. Yhdistä kuivat aineet keskenään. Lisää ne taikinaan vuorotellen maidon kanssa. Levitä taikina pellille leivinpaperin päälle n. 20 x 20 cm kokoiseksi levyksi. Paista 200 asteessa uunin keskitasolla n. 10-13 min.
Sivele pohjan päälle pähkinäsuklaalevitettä mahdollisimman tasaiseksi kerrokseksi. Levitteen on hyvä olla huoneenlämpöistä ja tarvittaessa voit hieman pehmentää sitä mikrossa/vesihauteessa. Jos pohja on vielä lämmin, levite sulaa sen vaikutuksesta.
Koristele Dubbel Nougat-patukan lastuilla tai voit tietenkin sulattaa patukan tähän päälle, kuten Kinuskikissan blogissa oli tehty. Minä harvemmin viitsin sulatella mitään, vaan vuolen suklaat päälle sellaisenaan.

2 kommenttia: