perjantai 17. toukokuuta 2013

Kardemumma-fariinipikkuleivät

Kardemumma ja fariini ovat aina niin hyviä. Yksinäänkin. Mutta entä sitten yhdessä! Näitä oli äitienpäivänä kahvipöydässä marenkitortun ja suklaakinuskipalojen kanssa.


Kardemumma-fariinipikkuleivät

200 g voita
2 dl fariinisokeria
1 tl vaniljasokeria
1½ tl kardemummaa
1 muna
3 dl vehnäjauhoja
1 dl ohrakas-jauhoa
1 tl leivinjauhetta

Vaahdota notkea rasva ja sokeri. Lisää muna ja kuivat aineet. Sekoita tasaiseksi. Taikina on hyvin löysää (ja vaarallisen herkullista!). Nostele lusikan avulla klönttejä pellille ja paista 175 asteessa alle 10 minuuttia. Meille kävi niin, että vaikka olimme maistelleet taikinaa jo kulhossa, niin eihän se mitään riittänyt. Pelliltä lähti vielä useita klönttejä parempiin suihin ennen paistamista =).


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti