Minulla oli purkillinen jo tammikuisella parasta ennen –leimauksella
varustettua kondensoitua, karamellisoitua maitoa. 4 kuukautta yliaikaista siis. Avasin tuon varovasti ja
maistoin. Ihan kelpo tavaraa vielä. Siis leipomaan! Decapitated food –blogista löytyi
tämäkin toffee-suklaapalojen resepti.
Toffee-suklaapalat
Pohjataikina:
4-5 dl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta
1,5 dl sokeria
175 g pehmeää voita
1 muna
4-5 dl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta
1,5 dl sokeria
175 g pehmeää voita
1 muna
Nypi vehnäjauho, voi ja sokeri ja leivinjauhe murumaiseksi seokseksi. Lisää
muna ja sekoita taikina tasaiseksi. Painele taikina 23x33cm kokoisen,
leivinpaperoidun suorakaidevuoan pohjalle. Paista pohjaa 200 asteessa kunnes se
on kypsä, ja ottanut aavistuksen verran väriä, n. 8 min. (pohja saa jäädä
pehmeäksi)
Toffee:
1 säilyketölkki valmiiksi keitettyä kondensoitua maitoa
(397 ml)
Levitä toffee pohjalevyn päälle
Pinnalle:
1 dl kuohukermaa
130 g suklaata
Kuumenna kerma kattilassa kiehuvaksi ja ota sitten
kattila pois levyltä. Paloittele suklaa joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Levitä
pohjan päälle joko tasaisena kerroksena tai kuvioi tai pursota. Koristele
jollain kivalla. Minä laitoin valkosuklaalastua.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti