maanantai 13. toukokuuta 2013

Toffeesuklaapalat



Minulla oli purkillinen jo tammikuisella parasta ennen –leimauksella varustettua kondensoitua, karamellisoitua maitoa. 4 kuukautta yliaikaista siis. Avasin tuon varovasti ja maistoin. Ihan kelpo tavaraa vielä. Siis leipomaan! Decapitated food –blogista löytyi tämäkin toffee-suklaapalojen resepti.






Toffee-suklaapalat

Pohjataikina:
4-5 dl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta
1,5 dl sokeria
175 g pehmeää voita
1 muna

Nypi vehnäjauho, voi ja sokeri ja leivinjauhe murumaiseksi seokseksi. Lisää muna ja sekoita taikina tasaiseksi. Painele taikina 23x33cm kokoisen, leivinpaperoidun suorakaidevuoan pohjalle. Paista pohjaa 200 asteessa kunnes se on kypsä, ja ottanut aavistuksen verran väriä, n. 8 min. (pohja saa jäädä pehmeäksi)

Toffee:
1 säilyketölkki valmiiksi keitettyä kondensoitua maitoa (397 ml)

Levitä toffee pohjalevyn päälle

Pinnalle:
1 dl kuohukermaa
130 g suklaata

Kuumenna kerma kattilassa kiehuvaksi ja ota sitten kattila pois levyltä. Paloittele suklaa joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Levitä pohjan päälle joko tasaisena kerroksena tai kuvioi tai pursota. Koristele jollain kivalla. Minä laitoin valkosuklaalastua.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti