Kookostoscapiirakka on piristävä vaihtoehto tavalliselle
manteli-toscapiirakalle. Ainakin jos kookoksen mausta tykkää. Ja minähän
tykkään. Siitä ja kinuskista. Tähän on myös helppo hukata iso määrä
kookoshiutaletta, joka jää merkillisesti kaappiin lähestymään parasta ennen –
päivämääräänsä. Tai vaikka kuohukermoja, joista päiväys alkaa olla uhkaavasti takanapäin.
Minulla oli nyt kumpaakin.
Kookostoscapalat
Pohja:
225 g voita
3 dl sokeria
4 munaa
5 dl vehnäjauhoja
3 tl leivinjauhetta
2 tl vanilliinisokeria
1,5 dl maitoa tai kermaa
Kookostosca:
200 g voita
2 rkl siirappia
3/4 dl vettä
2 dl kuohukermaa
400 g fariinisokeria
5 dl kookoshiutaleita
1 rkl vanilliinisokeria
Vatkaa pohjaa varten rasva ja sokeri vaahdoksi. Lisää
munat yksitellen hyvin vatkaten. Lisää munavaahtoon keskenään sekoitetut kuivat
aineet ja maito. Kaada taikina leivinpaperin päälle pellille ja paista 200
asteessa n. 12 minuuttia.
Kuumenna kattilassa voi, siirappi ja vesi, kunnes voi
sulaa. Ota kattila pois liedeltä. Sekoita joukkoon loput päällisen ainekset ja
sekoita tasaiseksi. Kaada taikina uunipellille pohjan päälle ja paista vielä n.
10 minuuttia. Leikkaa jäähtyneenä paloiksi.
Rakastan kookosta, tätä kokeilen ehdottomasti!!!
VastaaPoistaMinäkin rakastan kookosta =). Se taitaa olla sellainen viha-rakkaus-aineosa: toiset inhoaa ja toiset rakastaa. Vähän kuin valkosipuli, heh.
Poista