torstai 16. toukokuuta 2013

Mustikka-murupiirakka

Alunperin lähdin etsimään Vanilla crumb cake -reseptejä, mutta kun niistä mikään ei oikein vedonnut (näyttivät kuivilta, mauttomilta: siis pelkkä murutaikina ilman mitään marjaa, voiko siitä tulla muka hyvä?), niin halusin pelata varman päälle ja tehdä mustikka crumb caken. Eli mustikka-murupiirakan. Kun noita mustikoitakin tuntuu vielä pakastimessa piisaavan. Osa perheestämme oli sitä mieltä, että tämä oli ehkä paras mustikkapiirakka koskaan. Ja kyllä, olihan se hyvää!


Mustikka-murupiirakka

Pohja:
55 g voita
1,75 dl sokeria
1 muna
1 tl vaniljasokeria
5 dl vehnäjauhoja
2,25 tl leivinjauhetta
½ tl suolaa
2 dl maitoa (kermaa)
½ litraa mustikoita

Murustelu:
85 g voita, kylmää tai huoneenlämpöistä
1 dl sokeria (reilu mitta)
1 dl vehnäjauhoja (reilu mitta)
0,25 tl suolaa

Lämmitä uuni 175 asteeseen. Vaahdota pohjaan tuleva voi ja sokeri. Lisää muna ja keskenään sekoitetut kuivat aineet plus neste. Kääntele joukkoon mustikat. Levitä n. 20 x 30 sentin vuokaan.

Tee muruseos sekoittamalla ainekset keskenään ja ripottele sitten pohjataikinan päälle.

Paista n. 35 min. Itse otin uunista jo hyvin hyvin varhaisessa vaiheessa, niin että melkein pelotti, onko tuote kypsä. Kannatti. Tuli kostea ja mehukas. Puutikku-temppu ei pahemmin toimi näihin marjajuttuihin, kun niihin kuitenkin jää kiinni aina marjamössöä.

Ripottele valmiin lämpimän tortun pinnalle vaniljasokeri-tomusokerisekoitusta reilusti. Ihanaa herkkua!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti