Parin minttudominoilla tehdyn
heinäsirkkapiirakan jälkeen ajattelin kokeilla samantyyppistä hyydykekakkua
mansikanmakuisena. Kun nyt noita mansikkasuklaalevyjäkin on kaupoissa tarjolla
ja suklaan ja mansikan yhdistelmä on aina niin hyvä. Tässä maistui aika
voimakkaasti suklaa, ehkä se minttuinen heinäsirkkapiirakka oli kuitenkin
parempi. Jotenkin tuo domino on aika voimakkaan makuinen keksi ja mansikan maku jäi vähän sen alle.
Mansikkahyydykekakku
pohja:
2 pötköä mansikka-dominoita (jätä 1-2 keksiä
koristeluun)
50 g voita
50 g Maraboun mansikkasuklaata
Hyydyke:
1 prk mansikkakermaa
1 prk maitorahkaa
n. 3 rkl sokeria
n. 2 rkl vanilliinisokeria
n. 1 dl pakastemansikkaa murskattuna
4 liivatetta (+ tilkka mansikkamehua)
Murskaa dominot ja mansikkasuklaa. Sekoita joukkoon
voisula ja painele kevyesti leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan. Laita
jääkaappiin.
Hyydykettä varten vatkaa mansikkakerma, sekoita joukkoon
rahka ja sokerit ja mansikkamössö. Liota liivate ohjeen mukaan ja anna sen
liueta kuumaan mansikkamehuun. Kaada ohuena nauhana kermaseoksen joukkoon
sekoittaen samalla. Lusikoi täyte keksipohjalle ja anna hyytyä jääkaapissa
mielellään seuraavaan päivään tai ainakin nelisen tuntia. Koristele vaikka keksimurulla ja
mansikkasuklaalastuilla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti