maanantai 27. toukokuuta 2013

Mansikkahyydykekakku



Parin minttudominoilla tehdyn  heinäsirkkapiirakan jälkeen ajattelin kokeilla samantyyppistä hyydykekakkua mansikanmakuisena. Kun nyt noita mansikkasuklaalevyjäkin on kaupoissa tarjolla ja suklaan ja mansikan yhdistelmä on aina niin hyvä. Tässä maistui aika voimakkaasti suklaa, ehkä se minttuinen heinäsirkkapiirakka oli kuitenkin parempi. Jotenkin tuo domino on aika voimakkaan makuinen keksi ja mansikan maku jäi vähän sen alle.

 Mansikkahyydykekakku

pohja:
2 pötköä mansikka-dominoita (jätä 1-2 keksiä koristeluun)
50 g voita
50 g Maraboun mansikkasuklaata

Hyydyke:
1 prk mansikkakermaa
1 prk maitorahkaa
n. 3 rkl sokeria
n. 2 rkl vanilliinisokeria
n. 1 dl pakastemansikkaa murskattuna
4 liivatetta (+ tilkka mansikkamehua)

Murskaa dominot ja mansikkasuklaa. Sekoita joukkoon voisula ja painele kevyesti leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan. Laita jääkaappiin.
Hyydykettä varten vatkaa mansikkakerma, sekoita joukkoon rahka ja sokerit ja mansikkamössö. Liota liivate ohjeen mukaan ja anna sen liueta kuumaan mansikkamehuun. Kaada ohuena nauhana kermaseoksen joukkoon sekoittaen samalla. Lusikoi täyte keksipohjalle ja anna hyytyä jääkaapissa mielellään seuraavaan päivään tai ainakin nelisen tuntia. Koristele vaikka keksimurulla ja mansikkasuklaalastuilla.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti