Pähkinäpiirakka
Pohja:
125 g voita
½ dl sokeria
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 kananmuna
Täyte:
3 kananmunaa
2 dl sokeria
1 dl siirappia
1 rkl vaniljaoskeria
1 rkl vehnäjauhoja
1 tl sitruunamehua (ei ollut, laitoin kermaa)
1/4 tl suolaa
100 g voisulaa
200 g pähkinäsekoitusta (Rainbow -pähkinäsekoitus)
vähän mantelilastuja
Valmista pohja; sekoita kuivat aineet keskenään ja nypi joukkoon voi. Lisää muna ja sekoita tasaiseksi. Levitä taikina halkaisijaltaan 28-senttiselle piirakkavuokalle ja vähän reunoille jauhoisin käsin täppimällä. Esipaista pohjaa 200 asteessa n. 6 minuuttia.
Valmista täyte sekoittamalla kaikki ainekset, paitsi pähkinät.
Rouhi pähkinät, mutta säästä muutamia kokonaisia päälle.
Ripottele pähkinärouhe taikinapohjalle ja kaada sitten täyte päälle. Lopuksi ehjät pähkinät pinnalle.
Alkuperäisessä ohjeessa neuvotaan paistamaan ensin 175 asteessa puoli tuntia, sitten
150 asteessa puoli tuntia. Minusta se olisi ollut kyllä ihan liikaa;
paistoin 175 asteessa puoli tuntia ja sitten laitoin uunin pois päältä
ja annoin piirakan nautiskella jälkilämmöstä vielä 10-15 minuuttia.
Sopivaa tuli.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti