torstai 16. tammikuuta 2014

Pikkuleipätehtailua

Vielä yhdet joulupiparit. Näiden taikina on aivan taivaallinen, alunperin Kinuskikissan sivuilta, ja siellä käytetty ruokosokeria ja ruokosiirappia, mutta minä käytän vastaavia tavallisia. Erikoisuutena on vaniljasokeri - ensimmäinen joulupipariresepti, jonka reseptiin se kuuluu! Kas näin:


Pikkuleipätehtaan piparkakut

200 g huoneenlämpöistä voita
 2 ½ dl sokeria
 1 ½ dl siirappia
 2 munaa
1 litra vehnäjauhoja
4 tl leivinjauhetta
1 rkl kardemummaa
1 rkl kanelia
1 rkl vaniljasokeria


Paloittele voi kulhoon ja lisää sinne sokeri. Kuumenna siirappi kiehuvaksi ja kaada se sitten voin ja sokerin joukkoon. Sekoittele, kunnes taikina on tasainen. Lisää joukkoon munat ja sitten keskenään sekoitetut kuivat aineet. Anna taikinan kovettua jääkaapissa yön yli. Kauli ja leivo pipareiksi, mielellään paksuiksi ja pehmeiksi =).  Paista n. 180 - 200 asteessa viitisen minuuttia tai sellaiseksi, kuin itse haluat.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti