maanantai 22. lokakuuta 2012

Mokkapalat

Koulun discoon leivottiin myytäväksi mokkapaloja. Ihan yliarvostettu leivonnainen, jos minulta kysytään, mutta tällä ohjeella tuli mukavan mehukkaita ja maukkaita. Ja vielä näin kauniita. Mokkapalat oli myyty discossa 50 sentin kappalehintaan alta aikayksikön.

Mokkapalat, uunipellillinen:

200 g voita tai margariinia
3½ dl kahvijuomaa
5 dl vehnäjauhoja
3 dl sokeria
4 rkl kaakaojauhetta
3 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
3 kanamunaa

Ruskea kuorrutus: 
(tämä riitti puoleen pellilliseen!)

75 g voita tai margariinia
0,75 dl kahvijuomaa
6 dl tomusokeria
3 rkl kaakaojauhetta

Pinkki kuorrutus:
(toiseen puoleen piirakkaa)

n. 50 g rasvaa (mittailin näppituntumalla)
400 g tomusokeria + punaista elintarvikeväriä tai vähän mansikkatomusokeria
2-4 rkl appelsiinimehua (käytin mandariinia)

Keitä vahva kahvi. Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää muna-sokerivaahtoon jauhot ja sitten kahvi sekä voisula. Sekoita hyvin lastalla nostellen. Kaada taikina leivinpaperin päälle uunipellille. Paista 200 asteessa n. 15 minuuttia. Anna jäähtyä.

Valmista ruskea kuorrute: kiehauta kattilassa rasva ja kahvi. Yhdistä keskenään tomusokeri ja kaakaojauhe. Siivilöi seos kattilaan ja sekoita kuorrute tasaiseksi. Lisää tarvittaessa tomusokeria saadaksesi sopivan paksun, mutta notkean kuorrutteen.

Leikkaa pohjalevy puoliksi ja levitä ruskea kuorrute toiselle puolikkaalle.

Tee sitten pinkki kuorrute sekoittamalla appelsiinimehu, tomusokeri ja voisula. Lisää taas tomusokeria/appelsiinimehua saadaksesi sopivan mössön. Levitä pinkki kuorrute toiselle puolelle piirakkapohjaa.

Leikkele sopiviksi palasiksi kuorrutteen vähän jähmetyttyä.

2 kommenttia:

  1. Ihanaa! Mokkapaloja on mieleni tehnyt jo pitemmän aikaa, mutta eipä ole tullut tehtyä. Nuo pinkit ovat kaunista vaihtelua. Kiitos ohjeesta. pakkohan mun on kokeilla ihan lähitulevaisuudessa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pinkit oli perheemme makuraadin mukaan kuitenkin valitettavasti kakkossijalla noiden perinteisten jälkeen, mutta hyviä nekin oli! Kannattaa kokeilla =)

      Poista