Kun hedelmäkorissa lojuu kolme kovin ruskistuvaa banaania, jota kukaan ei enää syö, niin on tehtävä joko banaanikakku tai banoffee. Yhteishyvästä löytyi tällainen banaanimaustekakun ohje:
Banaanimaustekakku
3 banaania150 g voita
2 dl fariinisokeria
2 kananmunaa
4 dl vehnäjauhoja
1 dl kaurahiutaleita
2 tl leivinjauhetta
1 tl kanelia
1 tl inkivääriä (ja neilikkaa, yöks en laita)
1 dl kermaa/maitoa
Kuori banaanit ja soseuta haarukalla. Vatkaa rasva ja sokeri kuohkeaksi, lisää munat yksitellen hyvin vatkaten ja sitten keskenään sekoitetut jauhot, banaanimössö ja neste. Sekoita tasaiseksi. Taikina on sopiva n. 1,5 litran vuokaan. Paista 175 asteessa n. tunti (paistoin 45 min ja se oli juuri sopiva aika).
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti