Tämä minttusuklaakakku on Kinuskikissalta. Muokkasin vähän; vähensin kaakaojauheen määrää, vaihdoin maidon kermaksi ja lisäsin taikinaan ripauksen piparminttuesanssia, eli tein näin:
Minttusuklaakakku
225 g voita tai margariinia
2 ½ dl sokeria
3 munaa
5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
3 rkl kaakaojauhetta
2 dl kermaa
1 ½ ps (à 140 g) Mini-Pätkiksiä
tujaus piparminttuöljyä
Vatkaa pehmeä voi ja sokeri kuohkeaksi. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten ja sitten keskenään sekoitetut kuivat aineet ja kerma. Rouhi suklaat murusiksi ja sekoita ne taikinaan. 2 litran kakkuvuoka oli aika sopiva. Uunissa 175 asteessa 45 min, jonka jälkeen kakku oli kostea ja juuri ja juuri kypsä, eli sopiva.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti