Kinuski-suolapähkinäpalat
Murotaikina:
200 g voita
1, 25 dl sokeria
4 dl vehnäjauhoja
2 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
1 kananmuna
Kuorrutus:
3 dl kuohukermaa
2 dl fariinisokeria
1 dl sokeria
1 rkl voita
150 g suolapähkinöitä
Vatkaa voi ja sokeri, lisää kananmuna ja sitten keskenään sekoitetut kuivat aineet. Levitä taikina leivinpaperin päälle n. 30 x 35 cm uunipannulle, jauhoisin sormin saa täpittyä taikinan hyvin. Paista 200 asteessa n. 10 - 12 min. Anna pohjan jäähtyä.
Kuorrutusta varten keitä teflon-kattilassa kerma ja sokeri, anna kiehua välillä sekoittaen 15 - 20 min. Nosta pois liedeltä, lisää joukkoon voi ja kaada lämpimänä murotaikinapohjan päälle. Ripottele pinnalle rouhitut suolapähkinä. Jäähdytä kylmäksi ja paloittele terävällä veitsellä pieniksi paloiksi.
Oi että, tämä on varmasti ollut ihanaa! :) Herkullisen näköinen kuvakin. (:
VastaaPoistaOli kyllä. Taas tekee mieli lisää... =)
PoistaNami nami, taitaa mennä testaukseen. :) Minusta tuo näyttää kivalta, kun pähkinät on tuossa pinnalla.
VastaaPoistaJep, pähkinä on hienoja noin pinnalla, mutta tahtoivat vähän murentua ja putoilla syliin syödessä =).
PoistaOi, oi, miten herkulliselta näyttää. Tätä pitää kokeilla.
VastaaPoistaKiitos. Ja niin pitääkin =)
Poista