Määpähkinävoimuffinit
Taikina:
150 g maitosuklaata
150 g voita tai margariinia
1 ½ dl ruokosokeria
2 munaa
3 ½ dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 ½ rkl kaakaojauhetta
1 ½ dl maitoa tai kermaa
1 ½ dl suolattuja maapähkinöitä
Kuorrutus:
2 dl vispikermaa
1 rkl vaniljasokeria
1 dl maapähkinävoilevitettä
Voi ja sokru vaahdotetaan, suklaa rouhitaan. Kuivat aineet sekoitetaan
keskenään ja lisätään voi-sokerivaahtoon. Sitten maito, suklaa ja
pähkylät sekaan. Paistetaan 225 asteessa n. 15 min (12 min).
Kuorrutetta varten kerma vaahdoteaan ja maapähkinävoi lisätään sekaan.
Oma maapähkinävoini oli ihan kivitavaraa, no lähes... ja sen takia
kermasta tuli tautisen kovaa, kuten kuvasta näkyy. Pinnalla on
kinuskikastiketta vähän makeutta tuomaan, on nimittäin aika epä-makeaa
tavaraa tuo maapähkinävoi. Kuorrute levitetään jäähtyneiden muffinien
päälle.
Nämä olivat minusta ehkä vähiten hyviä mufeja, joita olen tehnyt, mutta
ei pahoja nämäkään. En ole tottunut tuohon maapähkinävoin makuun, vaikka
tykkään pähkinöistä. Perhe tykkäsi muffineista kovin.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti