Tämä ihana makea resepti on lähtöisin Kinuskikissalta ja tein muuten alla olevan reseptin mukaan, mutta lisäsin kuorrutteeseen tulevan valkosuklaan määrää melkein puolella, eihän tuo muuten olisi riittänyt mihinkään =):
Mokka-valkosuklaaleivokset
Pohja:
250 g voita tai margariinia
1½ dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
2 keltuaista
6 dl vehnäjauhoja
1 pussi Pirkka-cappuccinojauhetta
Täyte:
150 g voita tai margariinia
5 dl tomusokeria
1 pussi Pirkka-cappuccinojauhetta
4 tl vettä
2 tl tavallista pikakahvijauhetta
Kuorrutus:
100 g voita tai margariinia
150 g valkosuklaata
Vaahdota pohjataikinan rasva ja sokeri. Lisää keltuaiset. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne sitten taikinaan. Sekoita nopeasti tasaiseksi. Painele murumainen taikina tiiviiksi köntiksi ja kääri kelmuun. Anna vetäytyä jääkaapissa tunnin ajan.
Kauli taikina leivinpaperin päällä n. 25 x 35 cm kokoiseksi levyksi. Paista 200 asteessa 10-12 min. Jäähdytä.
Sulata täytteen voi kattilassa. Lisää tomusokeri ja cappuccinojauhe. Kiehauta vesi ja sekoita siihen pikakahvijauhe. Lisää täytteeseen. Sekoita tasaiseksi ja jäähdytä edelleen sekoitellen, kunnes täyte on rakenteeltaan tasaista. Levitä pohjan päälle ja jäähdytä jääkaapissa.
Sulata kuorrutteen voi kattilassa. Ota pois levyltä ja paloittele suklaa sekaan, sekoita kunnes suklaa on sulanut. Levitä kuorrutus pohjan päälle ja anna taas kovettua jääkaapissa. Koristele ja leikkaa leivoksiksi.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti