Kun maapähkinävoimuffineja
tehdessäni jäi ylimääräistä maapähkinävoita, niin pyöräytin siitä
tällaisia. Näiden taikina oli aivan taivaallista syödä, mutta valmiina
piparit olivat vähän laimeita ja aivan liian rapeita. Siis ei pahoja, ei
ollenkaan, mutta ei läheskään niin hyviä, kuin taikinasta olisi voinut
kuvitella. Minusta pikkuleipien kuuluu olla kosteita, sitkeitä ja pehmeitä, eikä rapeita ja hauraita.
Maapähkinävoiset pikkuleivät
1 dl voita
1 dl maapähkinävoita
2 dl sokeria
1 muna
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
(suolaa)
(vaniljasokeria)
Voi, maapähkinävoi ja sokeri vaahdotetaan. Muna lisätään vatkaten.
Joukkoon lisätään vehnäjauhot, joihin leivinjauhe on sekoitettu.
Vaniljasokeria voi laittaa mausteeksi. Suolaa kannattaa lisätä, jos sitä
ei ole maapähkinävoissa.
Taikinasta otetaan klönttejä pellille ja paistetaan 225 asteessa n. 10 minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti