Grasshopper pie eli heinäsirkkapiirakka on brittikokki Nigella Lawsonin
luomuksia, en tiedä onko piirakalla oikeasti vielä pidempi historia,
olin nyt laiska etsimään tämän reseptin lähteitä. Ilmeisesti piirakan
vihreä väri ja pinnalle ripoteltu keksimuru antavat tälle piirakalle
rapsakan heinäsirkkamaisen olemuksen. Yllätyin iloisesti
lopputuloksesta, en ollut koskaan aikaisemmin tehnyt mitään tällaista
kuorrutetta. Tämä on ehdottomasti yksi parhaita keksipohjapiiraita,
joita tiedän.
Grasshopper pie
Pohja:
1 rulla Dominokeksejä
50 g voita
200 g Marabou minttukrokanttisuklaata
Päällinen:
n. 150 g vaahtokarkkeja
2 dl maitoa
200 g valkosuklaata
(piparminttuesanssia jokunen ripaus)
2 dl kuohukermaa
vihreää väriainetta
Murskaa
dominot, hienonna suklaa ja sulata voi. Sekoita ne keskenään ja painele
irtopohjavuokaan leivinpaperin päälle. Laita jääkaappiin odottamaan.
Kaada
maito kattilaan ja lisää sinne vaahtokarkit. Sulattele ja sekoittele
miedolla lämmöllä, kunnes vaahtokarkit on sulaneet ja kattilassa on
vaahtoisa kastike. Laita lopuksi vielä valkosuklaa sekaan ja sekoita
kunnes sekin on sulanut. Ripottele muutamia tippoja piparminttuesanssia
sekaan. Jäähdytä mössö.
Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita
vaahtokarkki-valkosuklaamössö sen sekaan. Lisää halutessasi vihreää
väriainetta, kunnes täyte on sopivan vihreä. Kaada täyte keksipohjan
päälle ja jäähdytä kakkua jääkaapissa useita tunteja tai mielellään
seuraavaan päivään. Koristele pinta ennen tarjoamista yhdellä
murskatulla dominokeksillä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti