Mistähän Omar-karkki lienee saanut nimensä?
Wikipedia muuten tietää kertoa, että tavallisen Omarin lisäksi kaupan on
ollut kahvi-Omaria (oijoi... miten olen onnistunut missaamaan tämän!) ja mansikka-Omaria. Onkohan kukaan
maistanut niitä, minä en ole edes nähnyt.
Omar-kinuskipalat
on melko mieto mokkapalaversio. Niin kovasti kuin kinuskista ja
fudgesta tykkäänkin, niin tämä ei herättänyt hirveästi intohimoja.
Suklaan maku peittää omarin hienostuneen kinuskisen maun. Tai sitten
kuorrutetta on yksinkertaisesti puolet liian vähän. Tai oikeastaan:
pohja on ihan turha. Ehkä on paras syödä vain omarit karkkeina =). Ei
tämä missään nimessä pahaa kuitenkaan ollut. Lapset tykkäsivät tästä
vielä enemmin, kuin aikuiset.
Omar-kinuskipalat
Pohja:
150 g rasvaa
4½ dl vehnäjauhoja
3 tl leivinjauhetta
3 tl vanilliinisokeria
3 rkl kaakaojauhoa
3 munaa
1½ dl sokeria
1½ dl maitoa
Sulata
rasva. Sekoita kuivat aineet keskenään. Vatkaa muna ja sokeri
vaahdoksi. Lisää vaahtoon kuivat aineet ja maito ja voisula. Sekoita
tasaiseksi ja levitä uunipellille leivinpaperin päälle. Paista 200
asteessa n. 12 min.
Kuorrute:
2 dl kuohukermaa
250 g omar-karkkeja
Mittaa
kerma ja omarit kattilaan. Keittele miedolla lämmöllä hämmentäen n. 20
min, kunnes kinuski on sopivan jähmeää. Anna jäähtyä hetki ja kaada
kuorrute sitten jäähtyneen pohjalevyn päälle. Koristele vaikka
omar-karkin murenilla.
Olen melko varma, että tuota kuorrutetta
täytyy laittaa enemmin, kuin ohjeen mukainen määrä. Jos Omar-pussin
paino on 220 grammaa (?), niin kuorrutteeseen voisi huoletta laittaa
kaksi pussia omareita, tällöin niitä riittäisi muutama leipojan
suuhunkin.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti