sunnuntai 20. tammikuuta 2013

Omar Sharifin kinuskiset palat

Mistähän Omar-karkki lienee saanut nimensä? Wikipedia muuten tietää kertoa, että tavallisen Omarin lisäksi kaupan on ollut kahvi-Omaria (oijoi... miten olen onnistunut missaamaan tämän!) ja mansikka-Omaria. Onkohan kukaan maistanut niitä, minä en ole edes nähnyt.
Omar-kinuskipalat on melko mieto mokkapalaversio. Niin kovasti kuin kinuskista ja fudgesta tykkäänkin, niin tämä ei herättänyt hirveästi intohimoja. Suklaan maku peittää omarin hienostuneen kinuskisen maun. Tai sitten kuorrutetta on yksinkertaisesti puolet liian vähän. Tai oikeastaan: pohja on ihan turha. Ehkä on paras syödä vain omarit karkkeina =). Ei tämä missään nimessä pahaa kuitenkaan ollut. Lapset tykkäsivät tästä vielä enemmin, kuin aikuiset.

Omar-kinuskipalat

Pohja:
150 g rasvaa
4½ dl vehnäjauhoja
3 tl leivinjauhetta
3 tl vanilliinisokeria
3 rkl kaakaojauhoa
3 munaa
1½ dl sokeria
1½ dl maitoa

Sulata rasva. Sekoita kuivat aineet keskenään. Vatkaa muna ja sokeri vaahdoksi. Lisää vaahtoon kuivat aineet ja maito ja voisula. Sekoita tasaiseksi ja levitä uunipellille leivinpaperin päälle. Paista 200 asteessa n. 12 min.

Kuorrute:
2 dl kuohukermaa
250 g omar-karkkeja

Mittaa kerma ja omarit kattilaan. Keittele miedolla lämmöllä hämmentäen n. 20 min, kunnes kinuski on sopivan jähmeää. Anna jäähtyä hetki ja kaada kuorrute sitten jäähtyneen pohjalevyn päälle. Koristele vaikka omar-karkin murenilla.

Olen melko varma, että tuota kuorrutetta täytyy laittaa enemmin, kuin ohjeen mukainen määrä. Jos Omar-pussin paino on 220 grammaa (?), niin kuorrutteeseen voisi huoletta laittaa kaksi pussia omareita, tällöin niitä riittäisi muutama leipojan suuhunkin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti