sunnuntai 6. tammikuuta 2013

Hullunhyviä suklaakarkkeja cashew-pähkinöillä

Löysin tämän reseptin Insanityn Decapitated food -blogista ja ihastuin kovasti. Suklaina käytin kaikenlaisia hauskoja jätesuklaita, kuten tässäkin suklaajoulupukkia ja enkeli-suklaakonvehteja sekä pandan valkosuklaata. Mutta täytyy sanoa, että suosittelen kokeilemaan tätä reseptiä! Edelleen käytin vähän oikopolkuja siinä, että en sulattanut päälle tulevaa suklaata erikseen mikrossa tai vesihauteessa tai yhtään missään, vaan läiskin suklaapalat suoraan lähes valmiiksi paistuneen pohjan päälle ja siirsin pellillisen vielä hetkeksi uuniin, jotta suklaa sulaisi suoraan sinne, mihin se tulee. Näin säästää sekä yhden tiskattavan astian että ylimääräisen suklaan tuhlaantumisen kyseisen kulhon reunaan =).


Suklaakarkit cashew-pähkinöillä:

8 dl vehnäjauhoja
3,5 dl fariinisokeria(tiukkaan mitattuna) tai osa tavallista sokeria
150 g pehmeää rasvaa
150 g suolattuja cashewpähkinöitä

karamelli:
2 dl rasvaa
1,6 dl tiukasti mitattua fariinisokeria

 päälle:
170 g haluamaasi suklaata (tai ehkä n. 250 g mieluummin)

Valmista pohja: sekoita kaikki ainekset, paitsi cashew-pähkinät, murumaiseksi seokseksi. Murskaa pähkinät (vasaralla vaan avaamattoman pussin läpi - hyvä tulee). Lisää puolet pähkinöistä taikinaan. Taputtele taikina pellille leivinpaperin päälle ja ripottele sitten päälle loput pähkinämurskat.

Valmista karamelli: Sulata rasva ja fariinisokeri teflon-kattilassa. Keitä hiljalleen sekoittaen vähän aikaa muutama minuutti. Ota kattila liedeltä ja jäähdytä hetki sekoittaen. Kaada karamelli pohjataikinan päälle ja tasoita pinta. Minulla karamelli ei riittänyt koko pohjan päälle, johtuneeko siitä, että uunipeltini on 60-senttisen uunin kokoinen. Mutta eipä tuo haittaa!

Paista n. 18 minuuttia, kunnes koko karamellikerros kuplii. No, ei kuplinut, kun karamellia oli niin vähän, mutta otin piirakkapohjan uunista n. 15 minuutin jälkeen ja sitten sirottelin siihen päälle kaikenlaisia suklaita varmaan 250 gramman edestä. Pariksi minuutiksi vielä uuniin ja sitten vähän veitsellä suklaan levittelyä. Insanityn blogista voi käydä katsomassa, miten hieno tästä herkusta oikeasti voi tulla!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti