Minttuisen kinuskikakun resepti sai kolmannen sijan Pirkan
25v-juhlakilpailuissa tässä jokunen vuosi sitten. Kun laitoin tämän
kuvan vanhaan blogiini näytille, niin joku kommentoi, että onpas ruman
näköinen kakku =). No, nyt täytyy kuitenkin sanoa, että kauneus on
selvästi katsojan silmässä, sillä minusta tämän kakun ulkonäkö on aika
viehättävä! Siis siitä huolimatta, että suosin erikoisesti niitä rumia
leivonnaisia.
Minttuinen kinuskikakku (gluteeniton)
Pohja:
2 munaa
2 dl sokeria
150 g mantelijauhetta
2 tl leivinjauhetta
Täyte:
3 liivatelehteä
1 tlk (2 dl) kuohukermaa
1 tlk (250 g) maitorahkaa
3/4 dl sokeria
½ dl maitoa
½ pussia (á 200 g) Pirkka-minttusuklaapalleroita
Kuorrutus:
2 dl sokeria
2 dl kuohukermaa
1 rkl voita
Pinnalle:
1 pussi (125 g) paahdettuja ja suolattuja cashew-pähkinöitä
½ pussia Pirkka-minttusuklaapalleroita
Voitele
ja jahota irtopohjavuoka mantelijauheella (halkaisija 24 cm). Vatkaa
munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita manteli- ja leivinjauhe keskenään ja
lisää sitten seos muna-sokerivaahtoon. Kaada taikina vuokaan. Paista 175
asteessa n. 25 min.
Pane liivatelehdet likoamaan kylmään veteen n. 5 minuutiksi. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita joukkoon rahka ja sokeri.
Kuumenna maito ja liuota puristetut liivatelehdet siihen. Kaada maitoseos ohuena nauhana rahkaseokseen koko ajan sekoittaen.
Puolita
tai rouhi minttusuklaapallerot karkeaksi. Sekoita ne täytteeseen. Kaada
seos jäähtyneen pohjan päälle. Anna kakun hyytyä vähintään 4 tuntia,
mielellään seuraavaan päivään.
Sekoita kerma ja sokeri
kattilasssa. Keitä 15-20 min, kunnes kinuski sakenee. Lisää voinokare.
Anna kinuskin hieman jäähtyä ja kaada s sitten kakun päälle. Irrota
kakku vuoasta ja koristele cashew-pähkinöillä ja minttusuklaapalloilla.
Tätä kakkua kannattaa kokeilla, meillä siihen ihastui koko perhe niin kovin, että tätä on pitänyt tehdä jo useamminkin
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti