keskiviikko 13. helmikuuta 2013

Chocolate chip cookie



Tämä on keksi. Eikä mikä tahansa keksi, vaan Insanityn Chocolate Chip Cookie. Miksi hitossa keksitaikina pitäisi muotoilla pötköiksi, paloitella ja paistaa sentin paksuisina siipaleina pellillä, jossa ne kuitenkin ottavat kiinni toisiinsa ja ovat vaarassa muodostaa yhden suuren keksin? Miksi taikinaa ei voisi saman tien paistaa kakkuvuuassa yhtenä isona keksinä? Varsinkin kun tällöin sitä kuivaa ja tympeää keksin reunaa tulee suhteessa vähemmin kuin herkullista pehmeää, kosteaa, notkeaa, maukasta, sitkeää ja ihanaa keksin sisusta! Kiitos Insanitylle nerokkaasta keksin uudesta ulottuvuudesta! Tein tämän keksin ennen joulua käyttäen suklaana valkoista Tobleronea ja alkuvuonna käyttäen muita valkosuklaita ja maitosuklaita, joskus omar-karkkimuruakin. Aina yhtä hyvää! Toimii tosin myös ilman suklaan murentakaan ja taikinana syötynä =).

Chocolate Chip Cookie

120 g suklaata
125 g voita
100 g sokeria
75 g fariinisokeria
1 kananmuna
2 tl vaniljasokeria
200 g vehnäjauhoja
½ tl leivinjauhetta
ripaus suolaa

Rouhi suklaa. Sulata voi ja sekoita joukkoon sokerit.  Lisää hieman jäähtyneeseen seokseen muna ja sitten jauhot, joihin leivinjauhe on sekoitettu. Rippase perään hitunen suolaa ja suklaarouhe. Varo maistelemasta taikinaa, se on syntisen hyvää ja voi käydä niin, ettei vuokaan jää laitettavaksi mitään (tai tee niin kuin minä, eli tee 1,3-kertainen annos taikinaa, jolloin sitä voi syödä enemmin)...! Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun 23 sentin irtopohjavuokaan (ja maistele taas taikinaa, koska kohta se on myöhäistä). Paista 200 asteessa 10-15 min, kunnes pinta näyttää kullanruskealta. Tämän keksin ei ole tarkoitus tulla rapeaksi, vaan se saa jäädä sisältä ihanan kosteaksi. Anna jäähtyä ja leikkaa sitten siivuiksi. NAM!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti