Pirkka 1-2/2013 -lehdessä oli suklaa-hasselpähkinäpiirakan ohje. Halusin
testata tätä, koska minulla on nyt muutenkin
menossa projekti "säästän vain ne reseptit, joista oikeasti pidän" ja loput heitän pois. Reseptilaatikkoni täyttyy uhkaavasti ja vyöryää yli äyräiden. Minua kiinnosti myös piirakkapohjan suuri
kahvipitoisuus; yleensä kaikki missä on kahvia, on hyvää.
Suklaa-hasselpähkinäpiirakka oli ihan siinä ja siinä suuren
suklaapitoisuutensa vuoksi. Lähes liikaa, liian voimakasta ja liian
tummaa. Siitä huolimatta, että koristelin piirakan valkosuklaalla. Ei
silti läpeensä paha, tuli tämä iltaan mennessä syödyksi ja viimeiset
valitti, kun eivät saaneet tarpeeksi. Mutta tosiaan tätä pystyi syömään
vain palan kerrallaan.
Suklaa-hasselpähkinäpiirakka
2 munaa
2 dl sokeria
100 g rasvaa
3 dl vehnäjauhoja
½ dl kaakaojauhoja (laitoin vajaan, en tykkää suklaisesta...)
1,5 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria (laitoin ainakin ruokalusikallisen)
2 dl kahvia
Kuorrutus:
½ purkkia Nutella -levitettä (laitoin lähes koko purkin)
vajaa levy suklaarouhetta
hasselpähkinöitä
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää joukkoon sulatettu, hieman jäähtynyt rasva.
Sekoita
kuivat aineet keskenään. Lisää jauhoseos taikinaan vuorotellen hieman
jäähtyneen kahvin kanssa.Taikina jää aika löysäksi.
Kaada taikina
voideltuun piirakkavuokaan (halkaisija 30 cm). Paista uunin alatasolla
200 asteessa noin 12 minuuttia, kunnes pohja on kypsä. (Kostutin valmiin
pohjan vielä ylimääräisellä kahvilla, ettei olisi jäänyt liian kuivaksi
ja se oli hyvä ratkaisu.)
Lusikoi
suklaalevite pursotinpussiin tai pieneen muovipussiin. Leikkaa pussiin
pieni aukko ja pursota levite piirakan päälle raidoiksi.
Koristele piirakka suklaalla ja pähkinöillä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti