Raidoistaan tiikeri tunnetaan. Ja tiikerikakku. Olen pöyristynyt
katseltuani kuvia tiikerkakuista, joiden vaaleaa ja suklaista taikinaa
ei ole sekoitettu toisiinsa ollenkaan, vaan vuokaan on ladottu vain
vuoron perään ruskeaa ja vaaleaa taikinaseosta. Ja jätetty se silleen!
Eihän se ole mikään tiikerikakku; missä ne tiikerin raidat ovat?
Oikeaoppiseen tiikerikakkuun pitää saada ne tiikerin raidat
pyörittelemällä kakkuvuoassa haarukkaa tai veistä!
Tässä eniten käyttämäni tiikerikakun resepti, kahden litran vuokaan sopiva:
Tiikerikakku
250 g voita
4 dl sokeria
3 tl vaniljasokeria
4 munaa
1,5 dl kermaa tai maitoa
3 tl leivinjauhetta
375 g vehnäjauhoja
2-3 rkl kaakaojauhoa
Voitele
ja jauhota kakkuvuoka. Vatkaa voi, sokeri ja vanilliinisokeri
vaahdoksi. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten. Seulo joukkoon jauhot,
joihin leivinjauhe on sekoitettu. Kaada neste joukkoon ja sekoita. Ota
taikinasta puolet toiseen kulhoon ja siivilöi siihen kaakaojauho.
Nostele taikinoita vuorotellen kakkuvuokaan ja tee lopuksi raidat
haarukalla tai veitsellä pyörittelemällä sitä rauhallisesti taikinassa.
Paista 50 – 60 min. 175 asteessa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti