maanantai 11. helmikuuta 2013

Tiikerikakku

Raidoistaan tiikeri tunnetaan. Ja tiikerikakku. Olen pöyristynyt katseltuani kuvia tiikerkakuista, joiden vaaleaa ja suklaista taikinaa ei ole sekoitettu toisiinsa ollenkaan, vaan vuokaan on ladottu vain vuoron perään ruskeaa ja vaaleaa taikinaseosta. Ja jätetty se silleen! Eihän se ole mikään tiikerikakku; missä ne tiikerin raidat ovat? Oikeaoppiseen tiikerikakkuun pitää saada ne tiikerin raidat pyörittelemällä kakkuvuoassa haarukkaa tai veistä!
Tässä eniten käyttämäni tiikerikakun resepti, kahden litran vuokaan sopiva:


 
Tiikerikakku

250 g voita
4 dl sokeria
3 tl vaniljasokeria
4 munaa
1,5 dl kermaa tai maitoa
3 tl leivinjauhetta
375 g vehnäjauhoja
2-3 rkl kaakaojauhoa

Voitele ja jauhota kakkuvuoka. Vatkaa voi, sokeri ja vanilliinisokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten. Seulo joukkoon jauhot, joihin leivinjauhe on sekoitettu. Kaada neste joukkoon ja sekoita. Ota taikinasta puolet toiseen kulhoon ja siivilöi siihen kaakaojauho. Nostele taikinoita vuorotellen kakkuvuokaan ja tee lopuksi raidat haarukalla tai veitsellä pyörittelemällä sitä rauhallisesti taikinassa. Paista 50 – 60 min. 175 asteessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti