Maapähkinävoi-vadelmablondie
- 100 g voita
- 1 dl maapähkinävoita
- 2½ dl fariinisokeria
- 1 kananmuna
- 1 tl vaniljauutetta
- 3 dl vehnäjauhoja
- ripaus suolaa
- 1 dl maapähkinävoita
- 1 dl vadelmahilloa
- valkosuklaahippuja tai suolapähkinöitä
Laita uuni lämpiämään 175 asteeseen. Sulata voi kattilassa, sekoita kattilaan maapähkinävoi ja käännä liesi pois päältä. Lisää sokeri ja sekoita kunnes sokeri on sekoittunut ja sulanut voin sekaan. Anna seoksen jäähtyä hetki, jottei se kypsennä kananmunaa. Lisää sitten muna ja vanilja. Sekoita. Lisää jauhot ja suola ja sekoita nopeasti.
Vuoraa vuoka (n. 20 cm x 20 cm) leivinpaperilla. Kaada seos vuokaan ja tasoita pinta. Tiputtele taikinan päälle maapähkinävoiklönttejä ja vadelmahillolusikallisia. Marmoroi pinta lusikalla pyörittelemällä. Paista 22-25 minuuttia. Koristele suklaahipuilla ja suolapähkinöillä. Jäähdytä, ennen kuin leikkaat paloiksi.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti