tiistai 5. helmikuuta 2013

Sämpylät

Sämpylöiden kanssa on se ongelma, että kamalan harvoin tulee laitettua ylös, mitä jauhoja ja kuinka paljon taikinaan tuli käytettyä. Ja nyt kun teen tunnustuksen, niin sanonpahan vaan, että ne maistuvat joka kerta kuitenkin samalta =). Ja omatekoiset tietysti hyviltä aina, mutta ihan sama mitä jauhoja näihin kulloinkin laittaa. Tällä kertaa tein tällaisia:


Sämpylät
5 dl lämmintä vettä
2 tl suolaa
1 pussi kuivahiivaa
1 dl neljän viljan puurohiutaleita
2 dl durum-vehnäjauhoja
n. 8 dl hiivaleipävehnäjauhoja
1 dl öljyä
kourallinen auringonkukan- ja pellavansiemeniä vähän murskattuna

Kohotin taikinaa ensin n. puoli tuntia, sitten pellillä vielä kymmenisen minuuttia. Paistelin 200 asteessa jotain 12 minuuttia. Siemenistä tuli mukavaa rapsakkuutta sämpyihin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti