Sämpylöiden kanssa on se ongelma, että kamalan harvoin tulee laitettua
ylös, mitä jauhoja ja kuinka paljon taikinaan tuli käytettyä. Ja nyt kun
teen tunnustuksen, niin sanonpahan vaan, että ne maistuvat joka kerta
kuitenkin samalta =). Ja omatekoiset tietysti hyviltä aina, mutta ihan
sama mitä jauhoja näihin kulloinkin laittaa. Tällä kertaa tein
tällaisia:
Sämpylät
5 dl lämmintä vettä
2 tl suolaa
1 pussi kuivahiivaa
1 dl neljän viljan puurohiutaleita
2 dl durum-vehnäjauhoja
n. 8 dl hiivaleipävehnäjauhoja
1 dl öljyä
kourallinen auringonkukan- ja pellavansiemeniä vähän murskattuna
Kohotin taikinaa ensin n. puoli tuntia, sitten pellillä vielä
kymmenisen minuuttia. Paistelin 200 asteessa jotain 12 minuuttia.
Siemenistä tuli mukavaa rapsakkuutta sämpyihin.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti