perjantai 8. maaliskuuta 2013

Banaani-valkosuklaakääretorttu

 Tämän kääretortun ohje löytyy Pirkan sivuilta, mutta tein siihen muutamia muutoksia. Citymarketissa ei ollut Pirkka luomu reilun kaupan banaani-mantelivalkosuklaata ja jos olisi ollutkin, niin se olisi ollut ihan älyttömän hintaista, yli kaksi euroa tuollainen pieni 80 gramman levy! Siksi käytin torttuun tavallista Pandan halpaa valkosuklaata, joka ei ole paljaaltaan syötynä kovin erikoista, mutta leivontaan hyvä valinta. Ja laitoin sitä vielä vähän enemmin, kuin ohjeessa (eikö kaikki laita?!). Sen sijaan puolukan määrää vähensin, koska nuori polvi ei ole kovin ihastunut puolukkaleivonnaisiin. Ja tällaisella ohjeella tulikin sitten oikein hyvä kääretorttu:

 Banaani-valkosuklaakääretorttu

4 kananmunaa
1½ dl sokeria
4 rkl vehnäjauhoja
3 rkl kaakaojauhoa
1 rkl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta

Täyte:
1 tlk (2 dl) kuohukermaa
1 prk (250 g) maitorahkaa
2 rkl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
n. 120 g valkosuklaata rouhittuna
2 dl puolukkaa
1 banaani

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja siivilöi ne sitten muna-sokerivaahtoon varovasti sekoittaen. Levitä taikina uunipellille leivinpaperin päälle. Paista 200 asteessa 8 minuuttia. Kumoa torttulevy leivinpaperin päälle, johon olet sirotellut sokeria. Anna jäähtyä.

Tee täyte: vaahdota kerma ja sekoita joukkoon rahka ja sokerit. Lisää sitten suklaarouhe ja puolukat. Levitä täyte tasaisesti jäähtyneelle kääretorttulevylle. Viipaloi banaani ohuiksi paloiksi ja levittele palat tasaisesti täytteen päälle. Kääri rullalle leivinpaperin avulla ja anna vetäytyä kylmässä hetki.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti