tiistai 5. maaliskuuta 2013

Sitruuna-porkkanamuffinit

Näiden muffinien taikina oli niin hyvää, että söin sitä raakana ainakin yhden muffinillisen. Yhden? Hm - ehkä pari. Valion sivulta löytyy vähän erilaiset sitruuna-porkkanamuffinit, mutta minä muokkasin näitä parempaan suuntaan ja tein näin:


Sitruuna-porkkanamuffinit
 
Muffinitaikina:
3 dl fariinisokeria, tai osa tavallista
2½ dl voisulaa
3 kananmunaa
½ purkkia maitorahkaa
puolen sitruunan mehu
5,25 dl vehnäjauhoja
kourallinen mantelijauhoa
3 tl leivinjauhetta
2 tl kanelia
½ tl kardemummaa
3 dl porkkanaraastetta
 
Kuorrutus:
50 g voisulaa
4 dl tomusokeria
200 g sitruuna-tuorejuustoa (Viola)
2 tl vaniljasokeria
(sitruunamehua maun mukaan)
 
Sekoita muffinitaikinan sokeri ja voisula kulhossa tasaiseksi, lisää munat ja keskenään sekoitetut jauhot, maitorahka, sitruunamehu ja lopuksi porkkanaraaste. Jaa taikina n. 18 muffinivuokaan. Paista 200 asteessa n. 15 min. Kokeile puutikulla kypsyyttä. Anna jäähtyä.
 
Täytettä varten sekoita kaikki ainekset kulhossa ja levitä kuorrutusta jäähtyneiden muffineiden päälle. Nämä ovat aika tukoisia muffineita, siis hyvin makeita ja täyttäviä. Ja oikein kelvollisia vaikka vieraille tarjottavaksi.
 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti