Sitruunaisen rahka-murupiirakan ohje on Keskisuomalaisen sivuilta lähtöisin. Tästä tuli yksi perheemme lempparipiirakoista, varsinkin kun sitruunaa laittaa vähän enemmin, jolloin siihen saa kunnolla makua. Ohjeeseen kuuluu vain puolikas sitruuna, mutta tuollainen puolittelu on
ihan järjetöntä: mitä sillä toisella puolikkaalla sitten tekisi! Ei,
kyllä tähän koko sitruuna laitetaan ja kaavinpa vielä vähän sitä
pusertimeen jäänyttä hedelmälihaakin täytteen joukkoon. Kirpakkaa, mutta sitäkin ihanampaa!
Sitruunainen rahka-murupiirakka
Pohja:
3,5 dl vehnäjauhoja
1,5 dl sokeria
1 tl soodaa
1 tl vanilliinisokeria
125 g voita tai margariinia
1 muna
1 dl piimää (turkkijugurttia)
Mittaa kuivat aineet kulhoon ja nypi murumaiseksi seokseksi. Jaa seos kahteen osaan.
Lisää toiseen osaan 1 muna ja 1 dl piimää ja tee tästä osasta pohja piirakkavuokaan.
Täyte:
200 g rahkaa (250 g)
1 dl sokeria
1 muna
puolen sitruunan mehu ja raastettu kuori (yhden kokonaisen)
1 tl vanilliinisokeria (no haloo, kourallinen vähintään!)
Kaada rahkakäyte piirakkapohjan päälle ja ripottele jäljelle jäänyt taikinanpuolikas muruseoksena päälle.
Paista 200 asteessa 30 - 40 min. Täyte näyttää vähän hyllyvän vielä uunista otettaessa, mutta se jähmettyy jäähtyessään kyllä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti