sunnuntai 3. maaliskuuta 2013

Punaherukkamuffinit kinuskikuorrutteella

Minä en ole mikään erikoinen muffini-ihminen, mutta joskus harvakseltaan muutamia luotto-muffineita tulee tehtyä. Punaherukkamuffinit kinuskivaahdolla ovat yksiä tällaisia, jotka eivät milloinkaan petä. Alunperin resepti on Kinuskikissan puolukkamuffineille, mutta minä teen mieluummin punaherukkamuffineita. Ja tässä annos tuplana, koska eihän kymmenestä muffinista tule kuin kiukkuiseksi. Kirpeä punaherukka ja äkkimakea kinuskivaahto ovat ihania yhdessä!


Punaherukkamuffinit kinuskikuorrutteella, n. 20 kpl

Taikina:
100 g margariinia
4 munaa
3,5 dl sokeria
4 tl vaniljasokeria
3 tl leivinjauhetta
6 dl vehnäjauhoja
1,5 dl maitoa
400 g punaherukoita

Kuorrutus:
4 dl fariinisokeria
4 dl kuohukermaa

Tee kuorrutus edellisenä päivänä tai useita tunteja aikaisemmin. Laita kattilaan kerma ja fariinisokeri, kiehauta seos ja jätä sitten jäähtymään. Vatkaa vaahdoksi jääkaappikylmänä.
Muffinitaikinaa varten vatkaa munat ja sokeri, lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja maito ja rasvasula. Lopuksi pyörittele jäiset marjat joukkoon. Paista 175 asteessa n. 18 minuuttia. Anna muffinien jäähtyä.
Pursota kinuskivaahto jäähtyneiden muffinien pinnalle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti