Minä en ole mikään erikoinen muffini-ihminen, mutta joskus harvakseltaan
muutamia luotto-muffineita tulee tehtyä. Punaherukkamuffinit
kinuskivaahdolla ovat yksiä tällaisia, jotka eivät milloinkaan petä.
Alunperin resepti on Kinuskikissan puolukkamuffineille, mutta minä teen mieluummin punaherukkamuffineita. Ja tässä annos tuplana, koska
eihän kymmenestä muffinista tule kuin kiukkuiseksi. Kirpeä punaherukka
ja äkkimakea kinuskivaahto ovat ihania yhdessä!
Punaherukkamuffinit kinuskikuorrutteella, n. 20 kpl
Taikina:
100 g margariinia
4 munaa
3,5 dl sokeria
4 tl vaniljasokeria
3 tl leivinjauhetta
6 dl vehnäjauhoja
1,5 dl maitoa
400 g punaherukoita
Kuorrutus:
4 dl fariinisokeria
4 dl kuohukermaa
Tee
kuorrutus edellisenä päivänä tai useita tunteja aikaisemmin. Laita
kattilaan kerma ja fariinisokeri, kiehauta seos ja jätä sitten
jäähtymään. Vatkaa vaahdoksi jääkaappikylmänä.
Muffinitaikinaa
varten vatkaa munat ja sokeri, lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet
ja maito ja rasvasula. Lopuksi pyörittele jäiset marjat joukkoon.
Paista 175 asteessa n. 18 minuuttia. Anna muffinien jäähtyä.
Pursota kinuskivaahto jäähtyneiden muffinien pinnalle.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti