Harvakseltaan tulee pyöriteltyä sämpylöitä, mutta tällaisia vaaleita leipiä ei oikeastaan koskaan. Ja se saa sille tasolle jäädäkin. Tämä durumleipä ei ollut mikään menestys. Sanotaan, että itse tehty leipä olisi halvempaa, mutta tämä durumleipä oli täsmälleen samanlaista kuin Pirkka esipaistettu ciabatta, joka sekään ei taida kovin paljon maksaa. Kuori oli ainakin niin kova ja rapea, että koko leipä meinasi murentua leikatessa. Ja mitä hittoa tuo tuollainen reikä siellä keskellä teki! Ei tarvitse tehdä toista kertaa. Ohje on Me naiset -lehdestä
Ulkoa päin tämä näyttää vielä ihan siivota, mutta... |
... sisus on täynnä tyhjää! |
Durumleipä
1 leipä
Valmistusaika: 10 minuuttia + kohotus- ja paistoaika yhteensä 9–11 tuntia
1/2 tl tuoretta hiivaa
3 dl kylmää vettä
1 1/2 dl durumvehnäjauhoja
5 dl puolikarkeita vehnäjauhoja
1–1 1/2 tl suolaa
3 dl kylmää vettä
1 1/2 dl durumvehnäjauhoja
5 dl puolikarkeita vehnäjauhoja
1–1 1/2 tl suolaa
Sekoita hiiva veteen. Lisää jauhot ja suola. Sekoita,
mutta älä vaivaa. Peitä kulho kelmulla ja jätä huoneenlämpöön kohoamaan
8–10 tunniksi.
Levitä leivinliina työpöydälle, ripottele liinalle
jauhoja ja kaada taikina päälle. Painele taikina tasaiseksi suorakaiteen
muotoiseksi levyksi. Käännä taikinalevyn ylä- ja alareuna keskustaan
niin, että niiden saumat kohtaavat. Käännä taikina saumapuoli alaspäin.
Ripottele taikinan päälle jauhoja ja taittele liina löyhästi taikinan
ympärille. Anna taikinan kohota liinaan käärittynä noin 40 minuuttia.
Kuumenna uuni 250 asteeseen. Nosta taikina liinakääreestään leivinpaperilla päällystetyn pellille.
Avaa uunin luukku hetkiseksi 15 minuutin kuluttua, jotta
uuni tuulettuu. Tuuleta uunia luukkua avaten 5 minuutin välein, kunnes
leipä on paistunut 30–35 minuuttia. Laske uunin lämpö 200–225 asteeseen,
jos leipä ruskistuu liikaa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti