maanantai 11. maaliskuuta 2013

Fairyn makuinen sitruunakääretorttu

Jostain syystä menin tuhlaamaan tähän kääretorttuun tarkoitetun sitruunan lähes kokonaan sitruunapipareihin, mutta hätä keinot keksii. Korvasin osan appelsiininkuoriraasteella ja osan sitruunan hedelmälihalla, joka jäi sitruunapusertimeen. Tällä kertaa perhe tykkäsi kääretortusta enemmän kuin minä. Minusta tämä oli ihan teollisen kääretortun makuinen, ei kotitekoisen. Vähän tuli mieleen Pågensin sitruunamuffinit ja -kakku, tiedättehän. Ovathan ne hyviä, mutta kun kotitekoisen pitäisi olla paljon parempia. Ehkä sitruuna saa sen aikaan - olen todennut ennenkin, että sitruunaleivonnaiset maistuvat fairylta. (Tai Fazerin sitruuna-täytesuklaa, joka maistuu sekin sitruuna-pesuaineelta!). Mutta ei tämäkään nyt suorastaan pahaa ollut. Ohje Yhteishyvä 3/2013.



Sitruunakääretorttu
 
4kananmunaa
1,5 dl sokeri
1 dl vehnäjauhoja
0,8 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 sitruunan raastettu kuori
 
Väliin ja pinnalle (no ei tuosta määrästä tosiaan riitä pinnalle!):
2 dl kuohukermaa
1 prk sitruunarahkaa (200 g)
3 rkl tomusokeria
4 rkl hasselpähkinärouhetta
 
Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita vehnäjauhot, perunajauhot ja leivinjauhe. Siivilöi jauhoseos vaahtoon ja lisää sitruunan kuori. Sekoita tasaiseksi. Levitä taikina leivinpaperoidulle uunipellille ja paista 225-asteisessa uunissa noin 7 minuuttia. Kumoa levy sokeroidulle leivinpaperiarkille. Irrota pohjapaperi ja anna levyn jäähtyä.
Vaahdota kerma ja sekoita joukkoon rahka ja tomusokeri. Jaa reilu puolet täytteestä levylle ja kääri rullalle paperin avulla. Jätä saumakohta alaspäin. Anna tortun vetäytyä jääkaapissa. Levitä päälle loppu täyte ja ripottele päälle pähkinärouhetta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti