Sitruunakääretorttu
4kananmunaa
1,5 dl sokeri
1 dl vehnäjauhoja
0,8 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 sitruunan raastettu kuori
Väliin ja pinnalle (no ei tuosta määrästä tosiaan riitä pinnalle!):
2 dl kuohukermaa
1 prk sitruunarahkaa (200 g)
3 rkl tomusokeria
4 rkl hasselpähkinärouhetta
Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita vehnäjauhot,
perunajauhot ja leivinjauhe. Siivilöi jauhoseos vaahtoon ja lisää
sitruunan kuori. Sekoita tasaiseksi. Levitä taikina leivinpaperoidulle
uunipellille ja paista 225-asteisessa uunissa noin 7 minuuttia. Kumoa
levy sokeroidulle leivinpaperiarkille. Irrota pohjapaperi ja anna levyn
jäähtyä.
Vaahdota kerma ja sekoita joukkoon rahka ja tomusokeri. Jaa reilu puolet täytteestä levylle ja kääri rullalle paperin avulla. Jätä saumakohta alaspäin. Anna tortun vetäytyä jääkaapissa. Levitä päälle loppu täyte ja ripottele päälle pähkinärouhetta.
Vaahdota kerma ja sekoita joukkoon rahka ja tomusokeri. Jaa reilu puolet täytteestä levylle ja kääri rullalle paperin avulla. Jätä saumakohta alaspäin. Anna tortun vetäytyä jääkaapissa. Levitä päälle loppu täyte ja ripottele päälle pähkinärouhetta.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti