torstai 21. maaliskuuta 2013

Minttu-suklaapallerokakku


Minttu-suklaapallerokakun resepti löytyi  Samppalan ruhtinatar -blogissa. Tein kakun 1,3-kertaisena ja vähän mukaellen, kun annos tuntui 2 litran kakkuvuokaan vähän liian pieneltä. Tämä on aivan ihanaa!

Minttu-suklaapallerokakku

250 g rasvaa
2,5 dl sokeria
4 munaa
4,75 dl jauhoja
2,5 tl leivinjauhetta
1 rkl vaniljasokeria
3 rkl kermaa
1 pussi Pirkka-minttusuklaapalleroita tai muuta minttusuklaata
(laitoin lisäksi muuta suklaarouhetta ja piparminttu-uutetta)

Vaahdota rasva ja sokeri, lisää munat hyvin vatkaten ja sitten kuivat aineet plus suklaa rouhittuna. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan ja paista 175 asteessa 45 minuuttia.

Kakku otti pahasti kiinni vuokaan, minkä olen huomannut tapahtuvan tosi usein, kun taikinassa on suklaapaloja. Jotenkin ne suorastaan liimaantuvat vuokaan. Mutta maultaan tästä kakusta tuli yksi parhaimpia "kuiva"kakkuja - ei todellakaan yhtään kuivaa!  Vieraille en olisi kehdannut tarjota tällaista pommikakkua, mutta onneksi ei tarvinnutkaan, vaan saatiin syödä oman perheen kesken koko herkku ja vielä tavalliseen tapaamme tapella viimeisistä siivuista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti